όπως έλεγα λοιπον πέρσι ο καύσωνας δημιούργησε στα μελίσσια μου προβλήματα. Φέτος αν και τα πράγματα ειναι χειρότερα, αντέχουμε. Οπως μου εξήγησε κι η φίλη μου η Ολγα οι καύσωνες του Ιουνίου είναι οι χειρότεροι γιατι η μέρα ειναι η μεγαλύτερη του χρονου, η νυχτα η μικρότερη και δεν υπάρχει χρονος να δροσίσει.

Το ρολοι του ηρωικου opel astra, που οπως καθε αλλο αυτοκινητο που εχει περασει απο τα χερια μου… εχει παει παντου με τα πιο απιθανα φορτια. Θερμοκρασια 42…

Με αυτα κι αυτα, χτες κανόνισα το κατα μεσήμερο να πιω κατι δροσερό με τον κολλητό μου σε ενα μαγαζί στον Υμηττό. Αποφάσισα όμως πριν να δροσίσω και τις μέλισσες. Εδωσα λοιπον το ραντεβου μου, αλλα μιση ώρα πριν πήγα στα μελίσσια με ενα ψεκαστήρι για το σιδέρωμα, γεμάτο με κρύο νερό απο το ψυγείο και έβρεξα τις εισόδους.

Αυτο ειναι κατι που εκανα καθημερινά οταν ειχα μελίσσια στην ταράτσα Τωρα όμως που ειναι πιο μακριά δεν μπορώ να το κανω. Ειχε όμως την ιδια επιτυχία. Μολις ρίξεις λίγο νεράκι στις εισόδους (λιγο! οχι με το λαστιχο! ισα που ψεκαζεις να δημιουργίσεις υγρασία) καποιες εργάτριες μαζεύονται γύρω απο τις στάλες και σιγα σιγα τις καθαρίζουν.

Δεν ξερω πραγματικά αν τις ωφελεί ουσιαστικά να ριξεις λίγο νερο με 42 βαθμους, αλλα τουλάχιστον νιωθεις οτι προσπάθησες.

Written By

Beekeeper

Greek beekeeper