Το Σαββατοκύριακο πήγα τόσο στα μελίσσια της Ερέτριας όσο και σε αυτά του Υμηττό Στην Ερέτρια είναι πλέον ξεραΐλα Απο τώρα… Μόνο τα θυμάρια ειναι πράσινα Πολύ ζέστη πολύ ξηρασία. Γενικα ηταν ενα κουραστικό σκ σε όλα τα επίπεδα αλλα ειδικα μελισσοκομικά ειχε τρέξιμο Ετσι δεν μπορεσα – προλαβα να ασχοληθώ με φωτογραφίσεις (ούτως η άλλως έχω καιρό να το κανω.) Εβγαλα όμως μερικες φωτογραφίες και βίντεο απο τις μέλισσες να πίνουν νερο….

Πινοντας νερό…

Ενα πραγμα που δεν ξέρουν αυτοι που δεν ασχολουνται με τα μελίσσια ειναι οτι ο μελισσκοκόμος πρεπει μεταξυ των άλλων του εργασιών να φροντίζει να παρέχει νερό στις μέλισσες του. Οι μέλισσες ειναι ευαίσθητες και χρειάζονται πολύ, δροσερό και καθαρό νερό για να δίνουν στο γόνο τους. Ιδανικά λοιπόν έχεις καπου κοντα στο μελισσοκομείο σου καθαρό νερό. Το δικό μου πλεονέκτημα σην Ερετρια ειναι οτι το σπίτι ειναι δίπλα και ετσι αφήνουμε μόνιμα μια βρύση να ψιλοστάζει και λύνουμε το πρόβλημα. Μαλιστα το λάστιχο και η ιδια η βρυση απο την συνεχή υγρασία εχουν πιάσει πανω τους βλάστηση κατι σαν βρυα και λειχήνες.

Περιμένοντας στην ουρά…
Κατι άλλο που κάνω ειναι οτι αφήνω σε σκιερα σημεία δοχεία με νερο κι μεσα σε αυτα κομματάκια ξύλο η φελιζόλ. Οι μέλισσες τα χρησιμοποιούν σαν πλωτήρες, στέκονται πανω τους και πίνουν νερό.
Ξύλινος πλωτήρας.

Το βιντεο:

Written By

Beekeeper

Greek beekeeper