Κάποτε η Ελισάβετ βρήκε στο foodjunkie.eu μια πολύ ωραία και απλή συνταγή για cookies. Αφού το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό και εθιστικό (όπως ορθά αναφέρεται στο foodjunkie) και αφού η συνταγή προυποθέτει και μέλι, είπα να κάνω μια αναπαραγωγή της κι εδώ. Δεν έχω αλλάξει κάτι, είναι αντεγραμμένη από το foodjunkie.eu όπου μπορείτε να διαβάσετε και λεπτομέρειες για το επίσημο όνομα (ΑΝΖΑC)

oat cookies - μπισκότα με βρώμη μέλι και καρύδα

honey oat cookies - μπισκότα με βρώμη μέλι και καρύδα

Δοκιμάστε τη, είναι πανεύκολη και θα σας αποζημιώσει!

Χρειάζεστε:
85 gr νιφάδες βρώμης (κουάκερ)
85 gr καρύδα αποξηραμένη
100 gr ακατέργαστη καστανή ζάχαρη
125 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 gr βούτυρο (ή μαργαρίνη)
2 κουταλιές της σούπας μέλι

1 κουταλάκι του γλυκού  σόδα μαγειρική διαλυμένη σε 2 κουταλιές βραστό νερό

oat cookies - μπισκότα με βρώμη μέλι και καρύδα

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC.

Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, καρύδα και βρώμη. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο, το μέλι και το μείγμα σόδας-νερού και ανακατέψτε μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη. Φτιάξτε μικρά «μπιφτεκάκια» από το υλικό και  τοποθετήστε τα αραιά (απλώνουν!) πάνω σε ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος και ψήστε για 8-10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα σταφίδες, στο foodjunkie προτείνει και σοκολάτα.
To αποτέλεσμα βγάζει τόσα μπισκότα, ανάλογα με το πόσα θα τα κάνετε.
Στην αρχή είναι πολύ μαλακά, σκληραίνουν όταν κρυώσουν αλλά μη φανταστείτε οτι θα γίνουν και τραγανά! Είναι cookies…

img9311

oat cookies - μπισκότα με βρώμη μέλι και καρύδα
Written By

Beekeeper

Greek beekeeper