Στην προηγούμενη ανάρτηση, αναφέρθηκα στην ανεύθυνη και άσκοπη χρήση επιβλαβών φυτοφαρμάκων και εντομοκτόνων. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και φορείς που είναι υπέθυνοι και θέλουν να κάνουν τα πράγματα σωστά. Έτσι, μετά από επικοινωνία του Σπύρου Χάσκου, προέδρου του συλλόγου μας “ο Κηφήνας”, ο δήμος Μαρκοπούλου προκειμένου να μη δημιουργήσει προβλήματα στους μελισσοκόμους της περιοχής, με τους επικείμενους ετήσιους ψεκασμούς για κουνούπια, ζητά τη συνεργασία των μελισσοκόμων.
Έτσι παρακαλούνται όσοι μελισσοκόμοι έχουν σταθερά μελισσοκομεία στο Δήμο Μαρκοπούλου ή έχουν μεταφέρει κυψέλες για συγκεκριμένες ανθοφορίες αυτό το διάστημα, να επικοινωνήσουν με την κα Παληογιάννη  (υπεύθυνη Γεωπόνο του Δήμου) προκειμένου να της υποδείξουν την ακριβή τοποθεσία των μελισσοκομείων.
Με την κα Παληογιάννη μπορείτε να επικοινωνείτε ηλεκτρονικά  στο apaliogianni@markopoulo.gr, τηλεφωνικά στο 22990-20172 και με φαξ στο 22990-20015.
Αξιόλογη σημείωση: O Σπύρος, επικοινώνησε στο παρελθόν και με άλλους δήμους στην ανατολική αττική, αφού το περσινό καλοκαίρι απέβη μοιραίο για πολλούς μελισσοκόμους. Στην προσπάθεια του να μάθουμε αν οι ψεκασμοί για τα κουνούπια και τους φοίνικες είναι νομότυποι ή επικίνδυνοι, ανταποκρίθηκε μόνο ο δήμος Μαρκοπούλου.
Οι ενδιαφερόμενοι λοιπόν ας εκμεταλλευτείτε αυτή την πρωτοβουλία και με δεδομένο ότι υπολογίζεται σε 10 μέρες να αρχίσουν οι ψεκασμοί ας κινηθούν ανάλογα. Αν πάλι γνωρίζετε κάποιον μελισσοκόμο στην περιοχή, ενημερώστε τον σχετικά.
Update 1 : Mιας και αναφέρθηκε ο σύλλογος να θυμίσω αφενός τα επερχόμενα σεμινάρια για αρχάριους και μη καθώς και το νέο group στο facebook
Update 2 : Απαντήσεις των φορέων στα ερωτήματα, σχετικά με τους φετινούς ψεκασμούς https://kypseli.blogspot.gr/2012/06/blog-post_21.html
Written By

Beekeeper

Greek beekeeper