Μετά από συστηματική και συνειδητή απουσία πολλών μηνών, είμαι πάλι εδώ! Το τελευταίο χρονικό διάστημα, ευχάριστες υποχρεώσεις μείωσαν αισθητά το χρόνο μου και για άλλη μια φορά την νύφη, (στην κυριολεξία αυτή τη φορά) την πλήρωσαν οι μέλισσες και το blog. Όσοι γνωρίζουν το bees.gr ξέρουν ότι από το 2005 που υπάρχει, λίγες ήταν οι εβδομάδες που κύλησαν χωρίς αναρτήσεις. Θα μου πει λοιπόν κανείς, κάτσε ρε άνθρωπε, πόσες πια υποχρεώσεις είχες που δεν προλαβαίνεις να γράψεις μια παράγραφο?

Το θέμα είναι ότι κατά μια σατανική σύμπτωση, μέσα σε μια εξαιρετικά πιεσμένη περίοδο, το blogspot αποφάσισε να προβεί σε μια αλλαγή στην πλατφόρμα λειτουργίας, που άλλαζε δραματικά τη χρήση της υπηρεσίας από ανθρώπους που είχαν δικό τους domain name όπως εγώ και να χρειάζεται αρκετό κόπο για να το επαναφέρεις. Έτσι ένα blog για το οποίο ένιωθα ήδη την ανάγκη ότι πρέπει να επανασχεδιαστεί, καταστράφηκε.

Η λύση ήταν ο επανασχεδιασμός του από την αρχή. Αυτό είναι κυρίως που μου έφαγε το χρόνο. Στους μήνες που πέρασαν υπήρξε μελισσοκομική δραστηριότητα ,η οποία ήταν μεν μικρή, αλλά έχει καταγραφεί. Υπήρξε δηλαδή αρθρογραφία, η οποία όμως δεν δημοσιεύτηκε γιατί το blog ήταν χαλασμένο και θα δημοσιευτεί τώρα στο καινούριο. Έφτιαξα επίσης ένα άλλο blog, μελισσοκομικού ενδιαφέροντος και βάλε, για το οποίο θα γράψω σύντομα και το οποίο φιλοξενεί τα κείμενα ενός φίλου. (οχι δικά μου)

www.bees.gr

www.bees.gr

Γενικά έχω κάνει πράγματα τα οποία απλά δεν δημοσιεύτηκαν, αλλά τώρα ήρθε η ώρα! Να μαι πάλι λοιπόν. Αρχίζει εκ νέου η προσπάθεια μύησης και άλλων φίλων στον μαγικό κόσμο της μέλισσας!  Κάτι νέο γεννήθηκε και σύντομα θα σας περιγράψω και πως λειτουργεί.

Κώστας

In English: Comeback!

After a systematic and fully conscious absence of many months, here I am again!

I have been doing things which I have not written about, but here’s the time! Well here goes again. This effort to initiate new friends into the magic world of the bee starts again! Something new is born!

Written By

Beekeeper

Greek beekeeper