Έχω αναφερθεί στον εικονιζόμενο χώρο και παλιότερα. Ειναι ενα “πρωην περιβόλι” που έχουμε καπου στη Φωκίδα, στο κάπως σεβαστό υψόμετρο των 900 – 1000 μέτρων και το οποίο φιλοξενούσε στο παρελθόν ενα σταθερό μελισσοκομείο του παππού μου. Μου έχει κολλήσει λοιπον οτι να βάλω μέλισσες εκει, ενω αντικειμενικά θα έχω διαφορες αντιξοότητες να αντιμετωπίσω (κυριως λόγο της απόστασης απο Αθήνα… ). Πιστευω οτι κατι θα καταφέρω. Αλλα κι αν δεν καταφέρω θα έχω μάθει 5 πραγματα. Λέω λοιπόν να μοιραστω αυτα τα 5 πραγματα που θα μάθω και είτε να μαθουν κι αλλοι απο αυτα είτε να μαθω εγω απο τυχον συμβουλες που θα λαβω μέσω του blog.

Με λίγα λόγια απο σήμερα, τα post με το label Φωκίδα project θα αποτελουν ενα online ημερολόγιο της απόπειρας να βάλω μέλισσες στο χωριό… ελπίζω να βρει φίλους, ειδικα γιατι θα προσπαθήσω να το κανω απο το μηδέν.

Δεν μπρορω να εγγυηθώ τιποτα για αυτο. Μπορει όπως το άρχισα έτσι να το κλεισω σε ένα μήνα. Δεν έχω ιδέα αν ειναι δυνατον να υποστηριξω ενα μελισσοκομείο 4 ώρες μακρια απο την κανονική μου κατοικία και αν ο πολυτάραχος (οπως προμηνύεται) Μαρτιος – Απριλιος θα μου επιτρεψει να κανω ενα τετοιο εγχείρημα

Αν δεν το δοκιμάσω όμως δεν θα μαθω 😉 Ξεκινάμε!

Written By

Beekeeper

Greek beekeeper