Καθένας μας έχει ένα δυο πράγματα που μπορεί να κάνει όταν είναι πιεσμένος και να τον ηρεμήσουν. Ένα από αυτά που προφανώς χαλαρώνουν εμένα, είναι οι επισκέψεις στα μελίσσια. Ειδικά οι αναίτιες. Αν μου πεί κάποιος να ανακαλέσω στο μυαλό μου μια ήρεμη και χαλαρωτική εικόνα της ζωής μου, νομίζω ότι θα περιγράψω άμεσα το εξής:

Μια ζεστή ανοιξιάτική μέρα, να κάθομαι απλά δίπλα σε μια κυψέλη και παρακολουθώ με όλες μου τις αισθήσεις μια κυψέλη. Να βλέπεις τα μελίσσια να μπαινοβγαίνουν, να ακούς το βουητό τους, να μυρίζεις το ζεστό περιεχόμενο της, τα κεριά την πρόπολη και ενίοτε να κάθετε στο χέρι σου μια κατάκοπη εργάτρια, φορτωμένη γύρη,να ξαποστάσει λίγο πριν μπει στο σπιτι της για να συνεχίσει τις δουλείες της.

bees

Κάτι τέτοιο πήγα να κάνω προχτές και με την ευκαιρία τσέκαρα και το μοναδικό μελισσάκι που έχω στο σπίτι και αποτελεί συνήθως θύμα των πειραμάτων μου. Έβγαλα και μια δυο φωτογραφίες, αλλά όπως θα δουν και οι πιο έμπειροι, η επίσκεψη αυτή δεν ανταπέδωσε την πολυπόθητη ηρεμία και χαλάρωση.

bees

Αραιά και που, είδαμε και κάνα varroa distructor να παρασιτεί στις μελισσουλες μου…

bees

Δεν πειράζει, έδωσε το ερέθισμα για νέες εργασίες, πειράματα και post.

Written By

Beekeeper

Greek beekeeper