Ο Αντώνης παράγγειλε μέλι από το νησί, σε γυάλινα βάζα. Δεν φτάνει που περίμενε να του το χαρίσουν (όπως και πέρσι), αλλά φέτος του το πούλησαν (κρίσης μεσούσης), ούτε φτάνει που η τιμή ήταν 20 ολοζώντανα ευρώ το κιλό (θυμαρίσιο βλέπεις). Έπρεπε να το σπάσει κιόλας! Το ταξίδι ήταν μοιραίο για το ένα βάζο…

Απογοητευμένος με ρώτησε τι μπορούσαμε να κάνουμε. Τα κομμάτια του σπασμένου βάζου μαζί με τα χυμένα μέλια, διακοσμούσαν το εσωτερικό μιας μπλε νάυλον σακούλας. Ευτυχώς τουλάχιστον δεν είχε διαρροή και η σακούλα. Επειδή κανείς δεν ρισκάρει να φάει γυαλιά για 20 ευρώ, το πήρα και του έδωσα ένα δικό μου. Δεν ξέρω αν του άρεσε τόσο όσο το “ξένο”, αν και το δικό μου είναι το καλύτερο μέλι στον κόσμο, αλλά σε κάθε περίπτωση και το δικό του δεν πάει χαμένο.

μέλι

Οι μέλισσες που είναι πιο καλές από μένα και τον Αντώνη σε αυτές τις λεπτοδουλειές. Έτσι εδώ και λίγες μέρες, ταΐζω ένα δυο κυψέλες με μικροποσότητες από το “μαγάρισμένο” μέλι, μέχρι να τελειώσει.
3032

Ποιός είναι ο Αντώνης? Ο το στρουμπουλό αγόρι στην τρίτη φώτο από το τέλος . Το post είναι αφιερωμένο στη Μιμή που δεν θέλει να βλέπει φωτογραφίες με περίεργα έντομα χωρίς προειδοποίηση και στον Μανώλη, που του άρεσαν οι Φωτογραφίες στο  instagram (και στον Αντώνη βεβαίως που αντάλλαξε το θυμαρίσιο μελάκι του με ευκαλύπτου)

μέλι
μέλι
μέλι

Written By

Beekeeper

Greek beekeeper