Λίγο απ όλα σε αυτό το post…

Λίγο flash back,  τότε που έβαλα ένα καπάκι από βαζάκι βασιλικού πολτού στην πόρτα ενός μελισσιού και οι εργάτριες έπεσαν με τα μούτρα.

βασιλικός πολτός

Το επανέλαβα χτες με ολόκληρο βαζάκι. Ήταν φυσικά άδειο αλλά η ελάχιστη ποσότητα που έμεινε μέσα ήταν αρκετή για να παλαβώσει τις μέλισσες.

bees

Λίγο video και φωτογραφίες από τα σχετικά παιχνίδια αργόσχολων μελισσοκόμων.

Untitled from kostas.koutsoukos on Vimeo.

Untitled from kostas.koutsoukos on Vimeo.

Λίγα νέα, επιτέλους άρχισα να πολλαπλασιάζω τα μελίσσια μου και ελπίζω να μπορέσω πάλι να φτάσω ένα πιο αξιοπρεπές αριθμητικά σύνολο κυψελών.
Λίγη ενημέρωση (κάπως καθυστερημένη βέβαια γιατί την είχα υποσχεθεί σε κάποια κοπέλα από τον Γέρακα 🙂 πριν μια εβδομάδα).

ο Μελισσοκομικός σύλλογος ανατολικής αττικής, “κηφήνας” διοργανώνει Την Παρασκευή, 27 Μαΐου, στην αίθουσα του π. Δημαρχείου της Νέας Μάκρης, επί της λεωφόρου Μαραθώνος, μελισσοκομικό σεμινάριο. Το σεμινάριο αφορά άτομα που δεν έχουν σχέση με τη μελισσοκομία, αλλά θέλουν να αποκτήσουν… περισσότερες λεπτομέρειές στο blog του Σπύρου που είναι και ο εισηγητής. (σημείωση, το σεμινάριο δεν θα έχει καμιά χρησιμότητα σε άτομα που ήδη ασκούν τη μελισσοκομία).

Λίγη περιπετεια και ίσως λιγη βλακεία.
κάποιο λάθος έκανα σε μια βιαστική παραφυάδα που έκοψα από μια κυψέλη που είχε “κατεβάσει” βασιλικά κελιά. Η παραφυάδα συμπεριφέρεται λες και θα σμηνουργήσει… κρεμάει κατι τρελα μούσια στην εισοδο που δεν τα έχω σε καλο σημάδι.

bees, αφεσμός

Υποψιάζομαι οτι φταίει οτι πήρα από την μαμά κυψέλη 5 πλαίσια, όλα γεμάτα με καλυμμένο γόνο και  από ένα – δυο κλειστά βασιλοκελια το καθένα.
Με τέτοιο συνδυασμό μάλλον έπρεπε να κάνω δυο παραφυάδες.
Το αποτέλεσμα είναι οτι το έκλεισα και το έτρεχα αρων αρων στις ερημίες, γιατι αν το σκασει αυριο το πρωι δεν θα μπορώ να τρέχω στη γειτονια να το μαζευώ. Εβαλα τρομάρα μου φωλιές γύρω γύρω για να πάει ο αφεσμός αν όντως φύγει κάτι. Παλίοτερα δούλεψε. Θα δουμε.
Written By

Beekeeper

Greek beekeeper