Σε συνέχεια παλιότερου άρθρου για τον κλαδικό τύπο, ανεβάζω σήμερα τη “Μελισσοκομική Ελλάς Ιούνιος 1959” έτος I. τεύχος 111. Την είχα φωτογραφίσει εδώ και καιρό, αλλά δεν είχα προλάβει να την μετατρέψω σε pdf. Διαβάζοντας ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο στο blog του Θεοδόση, σχετικά με τον παλιό κλαδικό τύπο, θυμήθηκα ότι πρέπει να προχωρήσω.

Το τεύχος αυτό είναι ένα από τα λίγα που διασώθηκαν από τα πράγματα του παππού μου και είχα αναφερθεί σε αυτό παλιότερα, επειδή είχε μέσα μια ευγενική υπενθύμιση για την αποπληρωμή της συνδρομής. Τυχαία μάλιστα σήμερα, έλαβα το Μελισσοκομικό Βήμα, με την αντίστοιχη υπενθύμιση και πρέπει να σπεύσω να το πληρώσω γιατί δεν φημίζομαι για την καλή μου μνήμη σε σχέση με τέτοιου είδους υποχρεώσεις. Για όσους ενδιαφέρονται για τον κλαδικό τύπο, έχω προσθέσει στη σελίδα με links του bees.gr εκτός από μερικά νέα blog που βρήκα και στοιχεία για μερικά από τα περιοδικά και που μπορεί να τα βρει κανείς.
Στο τεύχος “Μελισσοκομική Ελλάς ” που ψηφιοποίησα μπορεί κανείς να διαβάσει:

μελισσοκομική Ελλάς
Προσπάθειες του περιοδικού να πείσει για την χρησιμότητα της βασιλοτροφίας, παράπονα για την κτηνοτροφία και την καταστροφή των δασών (45 χρόνια απελπισίας για τα Ελληνικά δάση…) παραδείγματα αρνιών στην Τύνιδα που δεν βλάπτουν τη φύση, προτροπές για τη συγκομιδή γύρης και συγκρίσεις με τους μελισσοκόμους της Αργεντινής που υποτίθεται ότι παρήγαγαν 150 κιλά μέλι ανα κυψέλη, δεν τροφοδοτούσαν ποτέ και ξεχειμώνιαζαν τα μελίσσια με τουλάχιστον 20 κιλά μέλι μέσα… είναι ο βασιλικός πολτός φάρμακο ή τροφή;…
Written By

Beekeeper

Greek beekeeper