Να λοιπόν που για πρώτη φορά, μέσα σε έναν ολόκληρο μήνα έχω κάνει μόνο ενα post στο blog. Επειδή αύριο αλλάζει ο μήνας, είπα να γράψω σήμερα, για να μην έχουμε αυτό το θλιβερό ρεκόρ στο blog. Eνα post το μήνα.

Δικαιολογία έχω. Ο Μάης είναι full μελισσοκομικός μήνας και δεν προλαβαίνω. Τι ψεύτης θα είμαι όμως αν το πώ αυτό! Μια χαρα ειναι ο χρόνος μου. Τέτοια ύφεση ουτε που τη φανταζόμουν. Πέρσι την άνοιξη απο λάθος χειρισμους μου σμηνουργισαν όλα τα μελισσια. Φετος δεν θα το πάθαινα αυτο. Ημουν έτοιμος. Επιθεωρούσα πυκνα συχνά, ειχα ετοιμα νεα φύλλα κερήθρας για να δωσω δουλεια και χωρο στα μελισσακια μου και πολύ, πολύ κέφι.

bees

Ολα αυτα τα χω ακομα! Κεφι, αλλα και κερήθρες και χώρο και τον ιδιο περιπου αριθμό μελισσιων. Ο λογος που εχω κεφια ειναι γιατι ετσι γουστάρω. (Δεν θα στραβώσω ουτε καν με τον τυπο που μου κλεψε σημερα αλλη μια κενη κυψελη απο το βουνό – ενα χρόνο μετά την προηγούμενη).
Ο λόγος που εχω τα φύλλα κερήθρας ειναι γιατι τα κοριτσια φετος οπως ειπα και πριν ειναι σε τρελή υφεση. Δεν χτίζουν με τίποτα.

Ρε τροφοδοσία , ρε καλός καιρος, ρε ανακαταξεις στα πλαισια.. τίποτα.

Ακόμα και δυο παραφύαδες που εκανα (οι μόνες απο 14 μελισσια που ειχα το χειμώνα!) δεν θελουν να χτίσουν. Ειλικρινα δεν καταλαβαινω. Τα μελισσια στν Ερέτρια αναπτύσσονται αργά, αργά. Στον Υμμητό βρήκα μια φορα στις 23 Απριλίου ενα μελισι που χε χτισει μια ελευθερη κερήθρα, την χάλασα, έβαλα αχτιστο πλαισιο και ουτε που ασχολήθηκε απο τότε. Για να γεννησει η βασίλισσα επιστράτευσα παλια πλαισια απο το ψυγείο.
Σημερα ανοιξα τη μια παραφυαδα, πολυ καινουρια, που πριν 15 μερες ακριβώς δεν ειχει γεννησει ακομα καθολου. Σημερα ειχε σε 3 πλαισια γεμάτα γονο. Την έβαλα σε 10αρα κυψέλη και περιμενω να δω. Δεν έχει πια χωρο αλλα προσθεσα 2 παλιοτερα πλαισια που ειχα. Ειμαι σίγουρος οτι θα τα γεννήσει αμεσα. Απορω τι θα κανει, ουτε αυτη θα χτίσει?
Μαλιστα ετυχε αυτες τις μέρες κι εκανα μια φωτογραφική πατεντα που θεωριτικά θα είχε πολυ ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Ελα όμως που εμπλεκοταν και το χτίσιμο. Ετσι ουτε αυτη έπιασε αλλα θα δημοσιεύσω τα αποτελέσματα της σύντομα.

Αυτά τα Μαγιάτικα νέα μας, επανερχομαι δρυμητερος άμεσα!

Written By

Beekeeper

Greek beekeeper