Μου έλεγε καποιος αγαπητός συναδελφος, οτι για να γίνεις μελισσοκοκόμος, πρεπει να αρχίσεις με τρια μελισσια. Ενα να αγoράσεις, ενα να σου χαρίσουν κι ενα να κλεψεις. Την εχω ακουσει κανα δυο φορές κι εγω αυτη τη θεωρία. Δε νομίζω όμως οτι εννοει την κλεψία με τη στενη έννοια, του να παω και να σηκώσω το μελισσι καποιου φουκαρα. Σημαινει να κλεψεις εναν αφεσμό. Να πιασεις απο ενα δεντρο ενα μελισσι που κανονικα δεν θα σου ανήκε, αλλα η απροσεξία καποιου συναδελφου το αφησε να φυγει. Δεν ειναι η πραξη αυτης της άτυπης “κλεψιάς” που σε κανει μελισσοκόμο αλλα η επαφη σου με ενα σμήνος απο μερικές χιλιαδες μελισσες, γυμνες απο την καλυψη της φωλιας τους.
Να ξεψαρώσεις δηλαδη και να κανεις την πρωτη σου μαγκια. Το να αγοράσεις συμβολίζει την αποφαση σου να ασχοληθεις πραγματικα με αυτο και το να σου χαρίσουν οτι καποιος που ηδη ξέρει το αντικείμενο σε αγαπα, εχεις την εύνοια και την προσοχή του.
Τρια πραγματα λοιπον: να το θες, να το κυνηγήσεις και να σε υποστηριξει και λιγο καποιος. Τοτε σιγουρα θα πετύχεις.

bees.gr

Δυστυχώς καποιοι τα παραφράζουν αυτα. Μου εστειλε λοιπον ενα mail καποιος φίλος περιγράφοντας το πρόβλημα του και το αναδημοσιέυω. Δεν πιστευω οτι κλεβει κανεις απο τους αναγνώστες μου μελισσια και δυστυχώς, πολυ περισσοτερο δεν πιστευω οτι θα του λυσω το προβλημα με τη δημοσιευση αυτη. Ομως εστω για την προσπάθεια, να πω οτι αν είδε η ξέρει κανεις κατι για τα μελισσια του φίλου ας μας πει.

Ηταν δυο δίπατες ολόασπρες κυψέλες, με αποσπώμενους πάτους με τα νούμερα 3 και 5 σε πράσινη λαδομπογιά πάνω στο καπάκι. Του τις εκλεψαν αναμεσα Κυριακη με Τετάρτη 26 Μαρτίου, απο την Πεντελη κοντα στο Ντραφι και αποτελουν το 40% των μελισσιων του… (ερασιτεχνης κι αυτος). Αν κανεις ειδε τιποτα η μπρορει να βοηθίσει, ας του στειλει ενα mail στο costas.ioannou@gr.abb.com

υ.γ. Αρχισα με τρια μελισσια, δυο αγόρασα και ενα μου χαρισαν. Αυτο που μου χαρισαν ηταν αφεσμος (εκ τοτε ολα μου τα μελισσια καθε άνοιξη σμηνουργούν :D)

Written By

Beekeeper

Greek beekeeper