23 Σεπτεμβρίου σήμερα. Το φθινόπωρο ειναι επίσημα κοντα μας εδω και δυο μέρες. Σε πείσμα της εποχής όμως θα βάλω σήμερα μερικές φωτογραφίες, απο την επίσκεψη μας στα μελίσσια του Λάμπρου τον Αύγουστο στη Σκύρο.

Οπώς είχα ξαναπει ο Λαμπρός ειναι επαγγελματίας μελισσοκόμος και σύντομα ελπίζει οτι θα ασχολείται μόνο με αυτο. Πήγαμε στα δυο απο τα τρια σημεία που διατηρεί μελισσες.

Σκοπός της επίσκεψης ηταν μια γρήγορη επιθεώρηση για να δει κατα πόσο βαζουν μέλι ή όχι (γενικά εκείνες τις μέρες έδειχνε να υπάρχει πείνα), αλλα και να βαλει νερό σε δυο ποτίστρες που εχει στα μελισσοκομεία, για να πινουν οι μέλισσες. Και να το αποτέλεσμα φωτογραφικά (DSCN1390 22082007)

Ο Λάμπρος στα μελισσια...

Ο Λάμπρος στα μελισσια…

Ο ευγενικός οικοδεσπότης, μου έδωσε την μονοκόματη μασκα με το jacket, για περισσότερη ασφάλεια κι εκεινος έβαλε την πιο ελαφριά μασκα. Καταστραβωμενος απο τον ηλιο (πηγαμε μεσημεριάτικα) απαθανατίζω τη σκηνη και με τους δυο μας στο καδρο

Ενώ γενικα περιμέναμε να δουμε τα μελισσια σε υφεση λόγω της ξηρασίας, τελικα μαλλον το πευκο απέδιδε, οπότε αντι αδειων μελισσιων βρήκαμε ασπρισμένα τα πλαίσια. Απρισμένα λεμε τα πλαισια που ειναι φρεσκοχτισμένα, λογω του χρώματος του νεου κεριου και ειναι απόδειξη οτι το μελισσι βρισκει τροφη και αποθηκεύει. Στη φωτο ασπρο εκτος απο το πλαίσιο, ειναι και το στομα του Λαμπρου, αφου εχει σκασει,”ΝΑ” κατι χαμόγελα για το ελπιδοφόρο ευρημα του… :D. Μια κατασπρη κερήθρα!

 

Πλαίσιο κερήθρας "ελεύθερα χτισμένο"

Πλαίσιο κερήθρας “ελεύθερα χτισμένο”

Ενδιαφέρον έχει οτι ο Λαμπρος κανει τιμιες προσπάθειες να εχει τα μελισσια του όσο πιο μακρια γίνεται απο χημικα – φαρμακα και αντιβιωτικά. Στα πλαίσια αυτα κανει και καποιες προσπαθειες να φτιαξει κερήθρες βιολογικές, χωρίς το αγοραστο φύλλο που βαζουμε για να δωσουμε τον “μπουσουλα” στη μελισσα για να χτίσει, αλλα ελευθερα, με κερι του οποιου έχει 100% γνωση για την προέλευση του.
Κουτσούκος Κώστας, Λάμπρος Μάνης. επιστρέφοντας απο τα μελίσσια...

Κουτσούκος Κώστας, Λάμπρος Μάνης. επιστρέφοντας απο τα μελίσσια…

Για περισσότερα, εδώ ειναι το blog του Λάμπρου.

Λάμπρο ευχαριστώ για τη φιλοξενία και ξενάγηση στο μελισσοκήπι σου!

Written By

Beekeeper

Greek beekeeper