Ο πατέρας μου θεωρεί τυχερές τις χελώνες. Από μικρός θυμάμαι όποτε έβρισκε καμία την έφερνε στην αυλή και την κρατούσαμε για καιρό.
turtle χελωνα
 ‘Ηταν τύχη να βρεις να μια χελώνα. Πόσο μάλιστα δύο! Για να δούμε αν θα είναι καλό σημάδι. Στον πρώτο ουσιαστικό έλεγχο των μελισσιών μου την Κυριακή, οκτώ μέρες πριν την επίσημη έναρξη της άνοιξης, βρήκα στα μελίσσια δυο χελώνες. Αρσενική και θηλυκή, με “ανοιξιάτικες” διαθέσεις. Λες να ναι συμβολικό και να πολλαπλασιαστούν τα λιγοστά και ταλαιπωρημένα μελισσάκια μου;

turtle χελώνα

Στο διαταυτα τα είδα κάπως καλά. Φετινός στόχος δεν είναι σε καμιά περίπτωση ο τρύγος. Μόνο ο πολλαπλασιασμός με ενδιαφέρει.Λίγο πείνα την έχουμε. Έχουμε όμως τα γονάκια μας, έχουμε τις μαμάδες μας, είμαστε σε κατάσταση ανάπτυξης. Λίγο varroa δεν πτοει τις εργάτριες που προσπαθουν να ενώσουν με αλυσίδες τα κενα που δημιουργώ τραβόντας έξω τα πλαίσια. (βλ. μεγάλη εικόνα)  Κατά τα άλλα στον απαγορευμένο για κυνήγι Υμηττό, τα χάλια μας καλά κρατούν.  Την επόμενη φορά που θα πάω θα πάρω μαζί μια σακουλίτσα για να μαζέψω και τους κάλυκες του νοικοκύρη.

κυνήγι hunter
Αργότερα σε μια βόλτα αναψυχής στην κορυφή του βουνού, βρήκα μέλισσες να πίνουν το νεράκι που έλιωνε από τα τελευταία χιόνια.

Yμηττός

Έβγαλα και μερικές φωτογραφίες με μια πατέντα που έκανα με τη μηχανή και θα σας περιγράψω, αλλά τελικά για μένα ήταν ανούσια.

Είχα λοιπόν στη διάθεση μου έναν 50αρι φακό  ΑF 50mm 1:1,8 απο μια παλία Οlympus slr που δε μου χρειαζόταν. Tον προσάρμοσα ανάποδα με μονωτική ταινία σε ένα σπασμένο skylight hoya και τον βίδωσα ανάποδα σαν προέκταση του κανονικού μου φακού. Αυτό λειτουργεί σαν τρελό μάκρο. Απλα είσαι αναγκασμένος να κάνεις μπρος πίσω για να εστιάσεις + οτι τελικά δεν έχει σε καμία περίπτωση περισσότερες δυνατότητες απο τον tamron που ήδη έχω, οπότε ο πειραματισμός ήταν καμία 10αρια φωτογραφίες και μέχρι εδώ…

bee

μέλισσα apis melifera

Περιμένουμε την άνοιξη…
Written By

Beekeeper

Greek beekeeper