Όπως περιέγραφα και στα προηγούμενα post είχα βρει στο χωριό ένα μελίσσι που εδώ θα ονομάσουμε “το ελεύθερο πενταράκι”. Εκτός από την παρατήρηση του Θεοδόση οτι ήταν στεγνό και χρειαζόταν περιποίηση, έπρεπε να μεταφερθεί στην Αθήνα και να γίνει η μετάγγιση του σε μια κανονική κυψέλη για να μπορώ να το περιποιούμαι. Δεν ήξερα πως γίνετε αυτό. Ουτε τωρα ξέρω! Ξέρω όμως ότι αν το ξανακάνω θα το κάνω επιτόπου.

bees
bees

Το μελίσσι είχε χτίσει στην οροφή πράγμα που σημαίνει οτι η κατασκευή δεν είχε τις αντοχές που θα είχε αν ήταν σε κινητά πλαίσια. Ετσι όταν επιτέλους έγινε η μεταφορά στην Αθήνα η οδήγηση μου που συνήθως είναι λιγο διασκεδαστική για μένα αλλά όχι για τους επιβάτες μου μάλλον προκάλεσε την κατάρρευση της.
Ενα κομάτι έπεσε και το αφαίρεσα. Την επόμενη μέρα όταν την ξανάνοιξα, με σκοπό δώ πως θα προσθέσω πλαίσια ειδα οτι είχα καταρέυσει απο το βάρος τους και τα κομάτια που είχαν μελι…

bees
bees

Αφαιρέσα λοιπόν και να πετάξα τα κομμάτια κερήθρας που έμειναν και ήταν άδεια και στέγνα από μέλια και τροφές. Μετά έφτιαξα ενα τερατούργημα. Στήριξα τα κομμάτια που είχαν γόνους σε ένα πλαίσιο και τα έδεσα υπερβολικά πρόχειρα με σύρμα.

bees
bees

Κράτησα τα κομμάτια που είχαν μελι και θα τα σχολιάσω στο επόμενο ποστ και άρχισα να τροφοδοτώ συστηματικά και καθημερινά το μελίσσι με σιρόπι απο ζαχαρόνερο αλλα και μέλι σε ενα πιατάκι.

bees

Μολις βρήκα ευκαιρία “εκλεψα” ενα πλαίσιο με γύρη απο αλλο μελισσι και του το πρόσθεσα. Σε ολη αυτή τη διαδικασία παρακαλούσα να μην εχω σκοτώσει καμια βασίλισσα, την οποία δεν εχει σταθεί δυνατον να δω.

Σήμερα μοιάζει να ειναι υγιές αλλά αδύναμο. Εχει γεννήσει και στα διπλανά πλαίσια και μόλις ανοίξουν και τα τελευταία κελιά του πλαισίου κολάζ, θα το αφαιρε΄σω τελείως.

bees

Εν τω μεταξύ τροφοδοτώ και ελπίζω να καταφέρω να το ξεχειμωνιάσω για να το μεταφέρω πάλι την άνοιξη στο κροκύλειο. Δεν έχει καμία πρακτική αξία να παιδεύομαι γιατι μιλάμε για πολύ μικρό πληθυσμό. Συναισθηματικό είμαι το θέμα.

Written By

Beekeeper

Greek beekeeper