Πριν λίγες μέρες, έκανα μια αναφορά στην επικείμενη ψηφοφορία για τη διατροφή και οικολογική ισορροπία της Ευρώπης, που θα διεξαχθεί στις 26.04.2013. Είναι μια τεράστια ευκαιρία να αντιταχθούμε στη χρήση φυτοφαρμάκων που βλάπτουν περισσότερο απ’ όσο ωφελούν. Η συγκεκριμένη δημοσίευση έδινε σαν μοναδικό μοχλό πίεσης τη διάδοση της είδησης, έτσι ώστε να δείξουμε στους υπεύθυνους οτι γνωρίζουμε το πρόβλημα και παίρνουμε θέση απεναντί του.

Σήμερα έλαβα ένα mail με πιο συγκεκριμένη καθοδήγιση που πιθανότατα μπορεί να βοηθίσει ακόμα περισσότερο στην άσκηση της πίεσης αυτής. Το παραθέτω όπως το έλαβα και σας προτρέπω με τη σειρά μου να στείλετε τουλάχιστον ένα email στο υπουργείο.
Για όσους δεν γνωρίζουν το θέμα παραθέτω και παλίοτερες αναρτήσεις.
————————–

Αγαπητοί φίλοι,

Σας καλούμε να στηρίξετε και να διαδώσετε μέσω των δικτύων σας την επείγουσα έκκληση για δράση για τη σωτηρία των μελισσών https://www.goodfoodgoodfarming.eu/eventsactions/bee-action.html

Η Ελλάδα ψήφισε κατά της απαγόρευσης στην πρώτη ψηφοφορία και έχουμε μέχρι τις 29 Απριλίου που θα διεξαχθεί η τελική ψηφοφορία για να ζητήσουμε από τον Έλληνα Υπουργό να αλλάξει γνώμη και να υποστηρίξει τις μέλισσες. Από ότι φαίνεται ο λόγος που το ελληνικό υπουργείο ψήφισε κατά της απαγόρευσης είναι ότι γίνεται χρήση των νεο-νικοτινονειδών για την αντιμέτωπιση της αρρώστιας στους φοίνικες.

Επισυναπτόμενα σε αυτό το email, θα βρείτε τα κείμενα στα ελληνικά και web banners σε διάφορα μεγέθη και σχήματα.

Παρακαλούμε να υποστηρίξετε αυτή τη δράσης:
1. Βαζόντας ενός banner και το παρακάτω link στην αρχική ιστοσελίδα https://www.goodfoodgoodfarming.eu/eventsactions/bee-action.html

Εάν θα θέλατε ένα banner στην εθνική γλώσσα σας, απλά στείλτε ένα email, αναφέροντας το απαιτούμενο μέγεθος banner και θα σας το στείλουμε το συντομότερο δυνατόν.

2.Διαδώστε τη δράση μέσω Tweeting και FB’ing https://www.goodfoodgoodfarming.eu/eventsactions/bee-action.html

3. Διαδώστε το κείμενο της δράσης  με https://www.goodfoodgoodfarming.eu/eventsactions/bee-action.html στα μέλη σας και στις λίστες email.

4. Δημοσιεύστε το βασικό κείμενο ως είδηση στην αρχική σελίδα σας – μπορείτε να αντιγράψετε και να επικολλήσετε απευθείας από https://www.goodfoodgoodfarming.eu/eventsactions/bee-action.html

5. και φυσικά στείλτε μήνυμα στον κ Τσαυτάρη τον Υπουργό Γεωργίας

Με εκτίμηση
Μυρτώ Πισπίνη

Εκπρόσωπος της ARC2020 για την Ελλάδα

————————————-
Παλιότερες αναφορές στα φυτοφάρμακα:
https://www.bees.gr/archives/2171
https://www.bees.gr/archives/2809 

Στη φωτογραφία: μέλισσα σε ανθισμένο φοίνικα.

Written By

Beekeeper

Greek beekeeper