Σε συνέχεια λοιπόν των φωτογραφιών που ειχα δημοσιεύσει τότε που ο καύσωνας ζόρισε τα μελίσσια μου, δημοσιεύω σήμερα και μερικές φωτογραφίες που τράβηξα όταν άνοιξα την κυψέλη.

Το άνοιγμα δεν έγινε αμέσως γιατι οι μαλακές απο τη ζέστη κερήθρες θα ήταν ευάλωτες και ενδεχομένως να στράβωναν περισσότερο και να έκανα τα πράγματα χειρότερα. Επτά μέρες μετά λοιπόν και ενώ ήλπιζα να αντικρύσω πλαίσια σαν αυτο:

αντικρύζω αυτό:

Δυό πλαίσια (τα πια ακριανά), ήταν αυτα που έλιωσαν τόσο, ώστε το μέλι τους να τρέξει εκτός κυψέλης, με τα γνωστά αποτελέσματα…
Το κερί έχει διπλώσει κι εχει δημιουργίσει ένα μεγάλο άνοιγμα στο κέντρο. Οι μέλισσες έχουν προσπαθήσει να το “επουλώσουν” και να κάνουν ξανα στεγανό , οσο κερί έχει μείνει στα άκρα του πλαισίου.

Ολο αυτό ήταν σαφώς ταλαιπωρία για το μελίσσι και το καθυστερεί. Τόσο γιατι το “στρεσάρισε” όσο και γιατί έγινε αιτία να πεθάνουν πολλές μέλισσες και πιθανόν και γόνος.

Οπως έχω γράψει και παλιότερα το χτίσιμο ειναι μια επίπονη χρονοβόρα και δύσκολη διαδικασία, που καλό είναι τουλάχιστον να μην πηγαίνει χαμένη… κρίμα.
Written By

Beekeeper

Greek beekeeper