Που να φανταζόταν ο Κύηκας, οτι επειδή ήταν ξεροκεφάλας και πηγε για ψάρεμα με κακοκαιρία, θα είχα εγώ ευκαιρία σήμερα να πάω στα μελίσια. Πηγε το παλικάρι για ψάρεμα, πνίγεται και η καλή του, η Αλκυόνη, παίρνει φόρα και πηδα στο κενό. Τη λυπάται ο Διας, την μεταμορφώνει σε πουλί και της δίνει και αλλη μια ευκαιρια. Στην καρδία του χειμώνα, της παρέχει μερικές μέρες καλοκαιρίας για να κανει τα αυτγά της με ασφάλεια.Τις Αλκυονίδες μέρες.

Εγω την κοπέλα δεν τη γνώρισα, αλλα εκμεταλλευόμενος το γεγονος όπως κάθε άλλος συνάδελφος, πηγα μέσα στο Σαββατοκύριακο να δώ τα αγαπημένα μου μελισσια. Δεν ήταν ψαχούλεμα σε βάθος. Αρκέστηκα στο να δώ οτι ειναι όλα καλα. Έδωσα την πρέπουσα κληση σε ενα μελισσι που είχε μαζέψει λιιιιγη υγρασία. Αντικατέστησα τις τελειωμένες τροφές σε αυτα που είχαν φάει τα ζαχαροζύμαρα τους (επειδή έρχονται πιο κρύες μέρες) και βέβαια έβγαλα πολλές φωτογραφίες με την ακόμη πιο καινούρια μου μηχανή, τις οποίες θα τις παραθέσω και σε ερχόμενα post.

bees
γενικά τα μελίσσια ήταν αρκετά ζωηρά

 

bees
έφερναν μέσα αρκετή γύρη (η μπάλα στα πόδια τους), αλλωτε κίτρινη

 

bees
άλλωτε λευκη

 

bees
και άλλωτε πορτοκαλί

σημείωση: η μηχανή είναι μια canon EOS 450D και είναι της Ελισάβετ. Λεω όμως, σιγά σιγα να περάσω κι εγω σε canon κι έτσι εχω προκαταβολικά πάρει έναν Τamron 90mm f/2.8 1:1 οπότε πάμε για τρελά closeup.

Εν αναμονή λοιπόν των υπολοίπων

Written By

Beekeeper

Greek beekeeper