Πέρασα κι εγώ λοιπόν από το Melissopolis*. Κι εκεί, εκτός από τους φίλους μου Κώστα και Σπύρο βρήκα πολλά ωραία για τα οποία θα γράψουμε εν καιρώ, βρήκα όμως και μισά πατωματάκια που παρά το γεγονός ότι είχα κληρονομήσει μερικά από τον πατέρα μου, δεν έτυχε ποτέ να χρησιμοποιήσω. Ο κυριότερος λόγος είναι οτι ήξερα τι να τα κάνω και η δικαιολογία μου ότι δεν είχα πλαίσια.

melissopolis / μελισσόπολις

Αφού όμως τα παιδιά είχαν αξιόλογο εξοπλισμό (κυψέλες Παπαϊωάννου) και αφού πιάσαμε και την κουβέντα σχετικά με το θέμα και μου εξήγησαν πέντε πράγματα, είπα να πάρω ένα πατωματάκι και μερικές κερήθρες και να δοκιμάσω την τύχη μου σε ένα μελισσάκι. Όλα αυτά δεν θα είχαν ιδιαίτερη σημασία για το blog αν δεν έμπαινε στη μέση ένα ακόμα εργαλείο του παππού.

Ήρθε λοιπόν η στιγμή να περάσω τα κεριά και την ώρα που σκεφτόμουν πως να τα κόψω, θυμήθηκα ξεχασμένο ένα κοφτάκι του παππού ή του πατέρα μου σε ένα συρτάρι στην αποθήκη. Εκεί συνέβη το εξής μαγικό. Δεν το θυμήθηκα μόνο, το βρήκα κιόλας. Γιατί συνήθως θυμάμαι ότι έχω κάτι στη διάθεση μου αλλά δεν το βρίσκω στη θέση που νόμιζα.

www.bees.gr

Όπως ποτέ λοιπόν δεν είχα εγκαταστήσει μισό πάτωμα, έτσι και ποτέ δεν είχα χρησιμοποιήσει το παλιό σκουριασμένο κοφτάκι. Από τη χαρά μου είπα να το φωτογραφίσω και να το παραθέσω. Παρά τη σκουριά του λειτουργεί τέλεια. Δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Θα μπορούσα να κάνω την ίδια δουλειά με άλλα 10 εργαλεία. Για να το ισοπεδώσω ακόμα περισσότερο να πω οτι υπάρχει αντίστοιχο φτηνό κοφτάκι στο ΙΚΕΑ για πίτσες και πίτες…

IKEA

Το θέμα είναι ότι το συγκεκριμένο είναι κειμήλιο 🙂

www.bees.gr

*Το μελισσόπολις το βρίσκει κανείς εδώ 25o χλμ Λεωφ. Μαραθώνος, Ραφήνα 19009  Τηλ.: 22940 33611, Kιν.: 6945 453168 και 6978 180387 Email: melissopolis@gmail.com, twitter @melissopolis, site: melissopolis.com και νομίζω ότι έχει να πει περισσότερα από το κλασικά καταστήματα με μελισσοκομικά είδη. img0040

Written By

Beekeeper

Greek beekeeper