Τελευταία μέρα του Ιανουαρίου σήμερα και πρεπε οπωσδήποτε να γράψω κάτι, αλλιώς θα δημιουργήσω προηγούμενο!
Θα είναι η πρώτη φορά απο το Δεκέμβρη του 2005 που πρωτοέγραψα σε αυτό το blog που θα έχω κλείσει ολόκληρο μήνα χωρίς να έχω βάλει ούτε μια ανάρτηση. Γράφω λοιπόν σήμερα μια μικρή και γρήγορη ανασκόπηση του τι έκανα το μήνα που πέρασε και ετοιμάζω ένα post για τη Φωκίδα που θα το αναρτήσω μέσα στην εβδομάδα.

bees

Στο καιρό που πέρασε λοιπόν και δεν ασχολήθηκα με το blog γιατί έχω μπλέξει με διάφορες (ευτυχώς ενδιαφέρουσες και θετικές εργασίες) έκανα μεταξύ άλλων τα εξής:

Μια δυο επισκέψεις στα μελίσσια που μου έμειναν, τις μέρες που το επέτρεπε ο καιρός, για τροφοδοσία. Καταναλώνουν σε εντυπωσιακές ταχύτητες τα ζαχαροζύμαρα που τους βάζω πράγμα που νομίζω ότι αποδεικνύει ότι είχαν προβλήματα και πείνα, αλλά γενικά φαίνονται να είναι ικανά να ξεχειμωνιάζουν.

Έκανα μια επίσκεψη στη Φωκίδα (θα τα πούμε σύντομα)

Έκανα ένα πολύ γρήγορο πέρασμα από το 2ο φεστιβάλ μελιού, όπου μια γρίπη (ίσως και η γνωστή) δεν μου επέτρεψε να το παρακολουθήσω.
Χάρηκα όμως γιατί μπόρεσα να γνωρίσω τον Θεοδόση και την οικογένεια του και να του κάνω και τράκα ένα εξαιρετικά μα εξαιρετικά ενδιαφέρον μέλι παράγωγης του από oξιά και καστανιά! (ούτε είχα ξαναφαει ούτε είχα ξανακούσει)

Τέλος γράφτηκα επιτέλους στον “κηφήνα” Το μελισσοκομικό σύλλογο με έδρα τη Νέα Μάκρη οπότε θέλω να πιστεύω ότι θα οργανώσω λίγο καλύτερα τη μελισσοκομική μου ζωή. Στη δε κοπή πίτας είδα φίλους που είχα καιρό να δω και γνώρισα και κόσμο που μοιράζεται τα ίδια ενδιαφέροντα.

bees

Να και μια δυο φωτογραφίες απο τις τροφοδοσιές του Ιανουαριου. Ετοιμαζόμαστε λοιπόν για νεα post ( αυτή τη φορα το λέω αλήθεια)

Written By

Beekeeper

Greek beekeeper