Πέρσι ο μεγαλύτερος καύσωνας του καλοκαιριού ήταν στι 21 Αυγουστου. Το θύμαμαι γιατι τοτε που ανέβασα και το ηρωικό post με τις κερήθρες που ελιωναν απ τη ζεστη και τα μελια να τρέχουν εκτος κυψέλης. Φέτος μας εσκασε πιο νωρίς. Νομιζω όμως το σωζουμε.

Τον τελευταιο καιρό μπορω να πω οτι τα εχω θαλασσώσει. Ειχα ανοιχτεί σε 15 επίπεδα και ο ελεύθερος χρόνος μου ηταν σε οριακή κατάσταση. Νομιζα οτι το ειχα, αλλα δεν υπολόγισα τον “χρόνο καβατζα”. Ετσι θα τον λεω στο εξης και θα τον υπολογίζω σαν εξισου σημαντικο με τις αλλες μου υποχρεώσεις.

Τι εννοώ? Εκει που τα ειχα ολα τσίμα, τσίμα,μου έσκασαν δυο προσωπικά προβλήματα που ναι μεν ειμαι σε θεση να διαχειριστω και θα τα λύσω στο τέλος, αλλα μου βγαζουν εδω και δυο τρεις μηνες εντελως εκτος προγράμματος Ο ανθρωπος πρεπει να εχει “χρόνο καβατζα”. Πως αφηνεις λεφτα στην ακρη για τα δύσκολα? Ενα τετοιο πραμα. Δεν πρεπει να ανοίγεσαι σε πιο πολλα πράγματα απο αυτα που αντέχεις. Οταν κάτσει η στραβή δεν θα προλαβαίνεις.

Οι αγαπημένες μου μέλισσες και καλύτερες μου φιλες με εχουν συγχωρέσει και ειναι αυτες που εγινα θυσια παλι για να προλαβαίνω εγω τα υπόλοιπα. Τις εχω παραμελήσει πολυ. Φτανει όμως. Σημερα πηγα να τις σωσω απο τον καυσωνα. Για να μην παθουν τα ιδια τα περσινά, πηγα και πήρα μερικα μεγάλα κομμάτια φελιζόλ. Τα κοψα σε μικροτερα και εχω κανει το μελισσοκομείο του Υμηττού τσίρκο. Καλυψα τα καπάκια των κυψελών και τις πλευρες που χτυπαει ο ήλιος περισσότερες ώρες. Ειχα την πολυτέλεια αυτη γιατι ειναι λίγα. Τα πολλα που ειναι στην Ερέτρια θα τα δω σε λίγο. Φευγω για εκει με σκοπό να μεταφερω αλλο ενα εδω. Ο λόγος ειναι ειναι πολυ κοντα σε ενα νεόδμητο σπίτι και θα ενοχλεί. Σχετικά με τη ζέστη δεν θα μπρορεσω να τους κανω και πολλα. Τουλάχιστον να σιγουρευτώ οτι ειναι ενταξει σε σχεση με το νερο τους κλπ.

Το post αυτο συνοδεύεται αποκλειστικα απο φωτογραφίες των μελισσών μου στα θυμάρια του Υμηττού που σε λίγες μέρες θα σταματίσουν να “δινου”. Το θυμαρίσιο μελάκι σύντομα κοντα μας 😀 Μέχρι τότε εχετε τις φωτογραφίες του λουλουδιού.

Written By

Beekeeper

Greek beekeeper