Ο Bryce Hooten ήταν ενας αγρότης στη Νεα Ζηλανδία. Πριν 18 χρόνια είχε ενα ατυχημα που του κόστισε ενα ματι. Σε ανύποπτο χρόνο, κατι μεταλικο τον χύπησε, ισως και σφαιρα και το αποτέλεσμα ηταν μοιραίο. Ενω αντιμετώπισε ψύχραιμα και με χιουμορ την ατυχια του, 10 μηνες μετα, σε ενα δευτερο ατύχημα εχασε και το αλλο ματι του! Η προσπάθεια του να ανακάμψει δεν βοήθησε. Σε ελαχιστο χρονο μαζι με αλλες ατυχιες (μεχρι και το σπιτι του καήκε) επιασε οπως λέει κι ο ιδιος, τον πατο του πατου.

Η αποφαση του να ασχοληθει με τη μελισσοκομια μετα την τύφλωση του δεν βρηκε συμπαράσταση στην αρχή. Τελικα η αδερφη του τον βοήθησε δανείζοντας του 5,000 δολάρια που χρειαζόταν για να ξεκινήσει. Σημερα τρεχει μια τρομερα κερδοφόρα επιχείρηση, μέσω της όποιας εξαγει προϊόντα μελισσας ακόμα και στην Ιαπωνία. Επιθεωρει τα μελίσσια του με την αφη και γιαυτο λεει δεχεται πολλα τσιμπήματα στα χερια. Ξερει απο το βαρος των πλαισίων το περιεχομενο σε μέλι, απο τον ηχο των μελισσιων αν εχουν βασίλισσες η αν ειναι υγιή και απο το χάιδεμα των κερηθρων που εχουν γόνους κλπ. Φυσικα εχει και βοήθεια απο ανθρώπους που βλέπουν.

Το βιντεο ειναι εντυπωσιακό. Μου το εστειλε ο Σπύρος Σκαρέας (s.skareas @ gmail.com ) τον οποίο ευχαριστώ πολύ και ειναι μια εκπομπή του disability tv με τιτλο Beekeeper Bryce

Written By

Beekeeper

Greek beekeeper