Καιρό έχω να γράψω. Σχεδόν ένα μήνα. θα το διορθώσω ελπίζω αυτές τις μέρες.

Σήμερα πήγα στα μελίσσια του Υμηττού… Χτες στην Ερέτρια και αν ολα πανε καλα το αλλο ΣΚ στις Φωκίδας
Δεν έκανα και πολλά πράγματα. Κυριως ηθελα να τροφοδοτήσω μιας και ο καιρος δείχνει να γίνετε επιτέλους βροχερός αλλα και να δω με τα ματια μου ένα περιεργο πρόβλημα που εχει ανακύψει στην Ερέτρια αλλα ακόμα το ερευνώ και θα το περιγράψω στο μέλλον.

 

Μπορω να ειμαι ευτυχης παντως γιατι βρήκα επιτέλους χρήση για τα εκνευριστικά πιατα που μου φορτώνει γνωστη εταιρια καυσιμων καθε φορα που βαζω πολύ βενζίνη αλλα και για κατι μελια που ειχα στο σπιτι για πανω απο τρια χρόνια και δεν αποφάσιζα να τα καταναλώσω.
Το μέλι δεν παθαίνει τίποτα με την πάροδο 3 μονο ετών. Αλλα το συγκεκριμένο ήταν ενα ρεικομελο που δεν μου αρεσε και πολυ στη γευση.

Λιγο αυτο, λιγο το οτι ειχε κρυσταλλώσει και βαριόμουνα να το φτιαξω, λιγο το γεγονος οτι παντα υπαρχει μελι στο σπιτι οποτε δεν εχω λογο να φαω αυτο που μου αρέσει λιγοτερο, εκαναν το δύσμοιρο μελακι να περιμενη υπομονετικά σε ενα βαζο πανω στο καλοριφερ για 3 χρονια.

Αυτο λοιπόν το μελι και αλλο ενα με παρομοια ιστορια, τοποθετήθηκε στα χαζα πιατακια και μπήκε μεσα στις κυψέλες την προηγουμενη εβδομάδα.
Οι μελισσουλες μου καθάρισαν τα πιατα εντελώς αλλα άφησαν μεσα ενα περίεργο “τρίμμα” που δεν ξερω τι ειναι.

 

Σημερα πρόσθετα αλλο λιγο μελι που δεν θα καταναλώσω και και τις άφησα να φανε.

Αυτού του ειδος η τροφοδοσία παντως επιφυλλασει κινδύνους καθώς οι μέλισσες μπορούν να πνιγουν μεσα στο μελι ή το ζαχαρόνερο η στην καλύτερη να >παγιδευτούν. Καποια στιγμή θα γραψω αναλυτικα πως και τι ειναι ο τροφοδότης του εμπορίου

Σχετικό με την τροφοδοσία post: ζαχαροζύμαρο

Written By

Beekeeper

Greek beekeeper