Εδώ και καιρό είχα μια ιδέα σχετικά με το πώς να βγάλω video μέσα σε μια κυψέλη. Ηρθε ο καιρός να υλοποιηθεί η ιδέα και έφτιαξα μια πατέντα ώστε να έχω μια κυψέλη που φωτίζεται μεν απο ηλιακό φως στο εσωτερικό, αλλά αυτό να μην την ενοχλεί.
Θα το αναπτύξω λίγο τις επόμενες μέρες. Προς το παρόν δημοσιεύω αυτό το video.

Eιναι ουσιαστικά ενα timelapse video (κακής ποιότητας), που δεν εχει πετύχει και πολύ αλλα έχει ενδιαφέρον. Η αρχική ιδέα ήταν να βάλω μια κερήθρα στην κυψέλη και να φωτογραφίζω το χτίσιμο της ανα 30 δεύτερα. Αυτο που βλέπετε εσείς ειναι το αποτέλεσμα του αθροίσματος των εικόνων που τραβήχτηκαν σε ενα πρωινό.
Για να έχω καλά αποτελέσματα στο χτίσιμο, τροφοδοτούσα συνέχως με σιρόπι. Δεν με νοιαζει να παρω μέλι αλλα με νοιαζει να εχω σημαντική κινητηκότητα ώστε να την καταγραψω στο βίντεο.

Αυτό λοιπον είναι ένα απο τα πρωτα βίντεο.

Με έκπληξη ανακάλυψα οτι ειχα το προβλημα που περιέγραφα στο προηγούμενο post. To μελίσσι δεν έχτιζε παρά τις ιδανικές κατα τη γνώμη μου συνθήκες που ειχα δημιουργήσει. Παρατήρησα όμως πίσω απο την τρυπίτσα που βλέπουμε στο κέντρο περίπου, καθώς και στο κάτω μέρος του πλαισίου, οτι πίσω απο την αχτιστη κερήθρα που παρεμβάλεται γίνετε “πάρτυ”. Οπότε να είστε προς αναμονή του επόμενου video. Αυτο βέβαια εινα πίο ξεκάθαρο στο αυθέντικό video – βλεπεις το youtube συμπιέζει πολύ – αλλα τι να κάνεις…

Δεν θα ειναι ακριβώς bigbrother. Δεν θα ψηφίσετε για το ποια εργάτρια θα φύγει (αν και παίζει να βγαζα λεφτά έτσι) Παρόλα αυτά πιστευω οτι θα σας φανει ενδιαφέρον και θα συνεχιστεί για λίγο καιρό.

Written By

Beekeeper

Greek beekeeper