Ένα από τα πρώτα πράγματα που μαθαίνεις στη μελισσοκομία είναι οτι οι μέλισσες τσιμπάνε. Προσωπικά είχα την τύχη να το νιώσω αρκετά καλά κάποιες φορές. Όλο λέω ότι θα γράψω κάτι σχετικά με το τσίμπημα και όλο το αναβάλω. Νομίζω είναι μεγάλο και ευαίσθητο θέμα. Το αποφεύγω σχεδόν εσκεμμένα, αφού είναι το μοναδικό πράγμα που καθιστά επικίνδυνη τη μελισσοκομία και δεν θα ήθελα να δώσω κάποια λάθος συμβουλή ή άποψη, γιατί για κάποιους τα λάθη σε αυτόν τον τομέα ήταν τα τελευταία τους.

Πιστεύω πάντως σύντομα θα το αναπτύξω κάπως και μιας και έρχεται η άνοιξη δυναμικά, θα έχω την μαζοχιστική ευκαιρία να φωτογραφίσω και τα αποτελέσματα του τσιμπήματος…

Προς το παρόν, αυτό το post, μπαίνει μόνο και μόνο για να παραθέσω μια φωτογραφία από μια εικόνα που πάντα με “ψαρώνει”. Δεν δίνει την εικόνα όπως πρέπει αλλά είναι η κοντινότερη σε αυτή που θέλω να βγάλω κάποια στιγμή. Η κανονική εικόνα που δίνει μια μέλισσα είναι αυτή.

bees

Καμία φορά όμως όταν την πειράξεις και αποφασίσει να σε κεντρίσει ή να σε απειλήσει, στη σπάνια πιθανότητα να είσαι γρήγορος και να την αποφύγεις (η να είναι αυτή αργή λόγο κούρασης, όπως η εικονιζόμενη) μπορείς να δεις αυτή την εικόνα που μου προκαλεί κάποιο δέος.

bees

Η μέλισσα σηκώνει την κοιλία της προς τα πάνω και τεντώνει το κεντρί έξω όπως ακριβώς βλέπουμε σε ένα σκορπιό.

bees

 

bees

Δυστυχώς όπως είπα αυτά γίνονται πάντα σε στιγμές πανικού και η συγκεκριμένες εικόνες δεν το αποτυπώνουν καλά. Κάποια στιγμή θα βρω τρόπο και θα το σκηνοθετήσω και τότε θα μπορέσω να βγάλω μια πιο καλή φωτογραφία.

Written By

Beekeeper

Greek beekeeper