Δεν έχει αξία να δείξω πόσα video τράβηξα αυτές τις μέρες μέσα στην κυψέλη μέχρι να καταλάβω για πιο λόγο δεν έχτιζε το μελισσι. Ακόμα και όταν βρήκα μέσα βασιλικα κελιά, αντι να καταλάβω οτι το μελισσι ειχε ορφανεψει, νομιζα οτι παει για σμηνουργία!

Μπλοκαρα εντελώς. Μα ειναι λεω δυνατόν? Ειναι μικρό, ειναι μια νεα παραφυαδα, το ταιζω το προσέχω το φροντίζω και δεν μεγαλώνει. Εχει τόσον κενο χώρο και δεν χτίζει. Τωρα θέλει και να σμηνουργίσει! Μετα, ξέχασα οτι βρηκα κελια και θυμόμουνα μονο την πληροφορία οτι το μελισσι θέλει να φυγει! Λες ρε να φταιει αυτη η περίεργη κυψέλη? Μήπως το ενοχλεί?
Μέχρι και τηλεφωνα πήρα για συμπαράσταση…

Εκει καπου συνήλθα.

Προφανως και σε καποιο χειρισμό το μελισσι έχασε (η του έχασα) τη βασίλισσα, προφανώς και τα κελια ηταν βασιλικα κελια αντικαταστάσεως και προφανώς ένα ορφανό μελίσσι δεν χτίζει.

Το καλό ειναι οτι ειχα αλλο ενα ορφανό στο βουνό, στο οποίο νωρίτερα ειχα βαλει αυγό μερας απο άλλο μελισσι. Του πήγα λοιπόν μέσα σε 20 λεπτα ένα βασιλικό κελι απο εδω και του το τοποθέτησα στο κέντρο. (οποτε, κατι καναμε εδώ)
Επίσης γυρισα ένα πλαισιο με ενα κελι προς την κάμερα και αρχισα να φωτογραφίζω αυτό καθημερινα… (οποτε κι εδώ κατι καναμε)
Να λοιπόν το πρώτο video:

Το κελί ειναι στο πανω μέρος της ληψης περίπου στο κέντρο (ειναι η πρωτη λήψη, μετα κάδραρα καλύτερα)

Δεξιά του εχει αρκετο κλειστό εργατικό γόνο και ενα, δύο κηφηνοκελια. Καποιες εργατριες βρίσκονται συνεχώς πανω του και προφανώς το περιποιούνται.

Written By

Beekeeper

Greek beekeeper