Ο λόγος για τον οποίο τον τελευταίο καιρό γραφω για τα “περιφεριακα” των μελισσών,ειναι οτι δεν έχω υλικό και θέματα απο τον κυρίως πληθυσμό. Το χειμώνα οι μέλισσες πέφτουν σε ενα ειδος χειμερίας ναρκης το οποίο ιδανικα θα αναπτυξω σε επόμενο post. Στο χρόνο αυτο δεν ειναι σκόπιμο να γίνονται επιθεωρήσεις αλλα απλοί έλεγχοι ανόιγοντας μόνο το καπακι, ωστε να μη διασπάει κανεις τη συνοχή του μελισσιου και αλλοιώνει τις υψηλες θερμοκρασίες που με κόπο φτιαχνει στο εσωτερικό τις κυψέλης.

Παρόλα αυτα η κατάσταση αυτη αποτελεί μαλλον συνήθεια, αφου για μια ακόμα χρονια οι θερμοκρασίες καθε αλλο απο χειμερινες ειναι. Αυτο ειναι αλλο ένα πειραματικο video που εβγάλα προχτες. Δεν έχει ουτε αυτο καποια ιδεταιρότητα ως προς το τι δειχνει, αλλα ειναι περίεργο οτι τετοια εποχή υπάρχει τόση κινητικότητα.

Σε μια εξόρμιση στην εξοχή του Υμηττο το Σαββατοκύριακο ειδα οτι οι συνθήκες για τη συλλογή μελιττωμάτων απο τα πευκα (βλ. σχετικό post) ειναι μαλλον πολύ καλές, με βομβίνους (βλ. σχετικό post) να συρρέουν στα ασθενη πευκα για τροφή. Μαλλον εκέι πανε και οι δικές μου μέλισσες.

Περίεργα τα πράγματα με τον καιρο. Μαλιστα σήμερα διαβαζα οτι ειναι πιθανο το 2007 να ειναι το θερμότερο καταγεγραμμένο έτος… in.gr και bbc.co.uk

σ.σ. το βιντεο εχει και σχεση με άλλα δυο posts. Eνα αυτό που δείχνει επίσης την εισοδο τις συγκεκριμένη κυψέλης λίγες μέρες πριν, εντελως ανοιχτή όμως και ενα αυτό που περιγραφει την εισοδο της κυψέλης.

Written By

Beekeeper

Greek beekeeper