Το μελίσσι με την κάμερα στο εσωτερικό του, ακόμα και μετά απο έντονη τροφοδοσία δεν έλεγε να χτίσει. Ετσι τα timlepase videos δεν ειχαν και ιδιεταιρο ενδιαφέρον. Απο τη “γνωστή” τρυπίτσα στην στο πλαίσιο που ειχα σε πρώτο πλάνο, έβλεπα όπως ξαναέγραψα μια αλφα κινητικότητα. Αποφάσισα λοιπόν να ανακαταίψω πάλι τα πλαίσια. Εβαλα το άχτιστο μια θέση πιο μέσα και έφερα αυτο που απασχολόυσε πιο πολύ πληθυσμό έξω, μπροστα στην κάμερα. Κάποιοι ίσως σπεύσουν να πουν οτι πράγματι, το άχτιστο πλαισιο δεν πρεπει να μπαινει στην ακρη αλλα τουλάχιστον μια θέση μέσα.

Θυμίζω όμως οτι στόχος μου δεν είναι η πρόοδος του μελισσιού, αλλά η ληψη. Γιαυτό ειχα αφήσει το αχτιστο στην άκρη, για να το φωτογραφίζω. Η νεα λήψη έδειξε τα εξής.
Oι εργάτριες έβαζαν το σιρόπι στα πλαίσια (πραγμα που κανονικά δεν θέλουμε).
Θυμίζω οτι οι λήψεις γινονται με συχνότητα μια ανα 30 δευτερα και βλέπουμε καποιες εργάτριες να ειναι στην ίδια θέση για 4-5 λήψεις. Αυτο σημαίνει οτι εχουν μεινει στην ιδια θεση για πανω απο δυο τρια λεπτα.

Καποιες καθονται ακίνητες (δεν ξέρω τι κανουν) Αλλες κινουν τα φτερά τους και αλλες δουλεύουν μέσα σε κελιά. Πάντως το αποτελεσμα δεν ειναι το αναμενόμενο. Αλλα πραγματα περιμενα να βντεοσκοπίσω.

(το video θα ειναι online σε λίγο)

Written By

Beekeeper

Greek beekeeper