Όσα χρόνια με θυμάμαι, έχουμε στο σπίτι σε διάφορες γλάστρες ένα φυτό, με μωβ φύλλωμα και μοίσχους. Ανθεκτικό όσο τίποτα. Ποτέ δεν το μεταφυτέψαμε.

τηλέγραφος Tradescantia pallida

τηλέγραφος Tradescantia pallida

τηλέγραφος Tradescantia pallida

τηλέγραφος Tradescantia pallida

τηλέγραφος Tradescantia pallida

τηλέγραφος Tradescantia pallida

Μονο του βγαίνει απο γλάστρα σε γλάστρα και μου είναι εξαιρετικά συμπαθές γιατι επιβιώνει πάντα. Δεν ξέρω πως λέγεται, αλλα χτες το συπάθησα ακόμα πιο πολύ, γιατί είδα οτι στα μικροσκοπικά λουλουδάκια του πάνε αραια και που, μελισσούλες.

Υποθέτω οτι ο λόγος είναι οτι είναι “κολλητά” σε μια κυψέλη, γιατί μαλλον δεν δίνει τίποτα αξιόλογες ποσότητες απο τροφή. Οι πιο πολλές μέλισσες αδιαφορούν. Η μια που ασχολήθηκε για λίγη ώρα απαθανατίστικε…

Ανανέωση: 15.11.2008. Με τη βοήθεια των αναγνωστών του blog μάθαμε οτι είναι το: τηλέγραφος (Tradescantia pallida). (Ευχαριστώ πολυ.)

Ανανέωση: 5.8.2010.

Κάποια στιγμή, οι φίλοι μου Μαρία και Αλέξανδρος μου είπαν οτι πέτυχαν τυχαία το blog μου. Απόρησα γιατί δεν δείχνουν να έχουν κανένα μελισσοκομικό ενδιαφέρον. Πραγματικά, με συνάντησαν μέσα απο ένα search για το φυτό τηλέγραφος. Σκέφτηκα λοιπόν οτι είναι κρίμα να ψάχνει κάποιος για το φυτό και να βρίσκει ιστορίες με μελίσσια κι έτσι αποφάσισα να εμπλουτίσω το άρθρο με τις γνώσεις που αποκόμισα μετά το πρωτότυπο post με τη βοήθεια των αναγνωστών και των σχολίων τους, αλλα και παρατήρησης.

τηλέγραφος Tradescantia pallida https://en.wikipedia.org/
Κατάγεται από το Μεξικό κατατάσσεται στους κάκτους και τα παχύφυτα. Τα δικά μας δεν τα ποτίζουμε συχνά και πίστευα οτι δεν χρειάζεται πολυ νερό. Διαβάζω όμως ότι θέλει αρκετό νερό. Περισσότερες πληροφορίες για τη συντήρηση του βρίσκει κανείς εδώ www.valentine.gr

Τα λουλουδάκια του είναι πολύ χαριτωμένα. Ο λόγος που δεν έβλεπα τις μέλισσες να τα επισκέπτονται ειναι γιατι τα ενοχλει το πολυ φως και η ζεστη. Ετσι παραμένουν ανοιχτά στο μάτι και στις “επισκέψεις” μόνο νωρίς το πρωί. Σαφώς και ειναι χαμηλής μελισσοκομικής αξίας αλλά σε μελέτες που έχουν γίνει στη Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου της Τζόρτζια των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον καθηγητή Γεωπονικής Stanley Kays βρέθηκε οτι είναι ένα πο τα ιδανικά φυτά που μπορεί να έχει κανείς μέσα στο σπίτι του για να φιλτράρει την ατμόσφαιρα απο χημικές ουσίες που την επιβαρύνουν, όπως τον καπνό του τσιγάρου ή τη μόλυνση. (περισσότερα www.telegraph.co.uk)

Ανανέωση: 30.4.2017.

κι επειδήμ προσπαθώ να κρατάω όσο το περισσότερο updated  τις πληροφορίες στο bees, παραθέτω κι ένα νέο link που μου έστειλε o Kevin από το καταπληκτικό www.epicgardening.com, με tips για την φύτευση του τηλέγραφου, που στα αγγλικά λέγεται jew plant. Συνολικά στο epic gardening μπορεί να βρει κανείς εκπληκτικές πληροφορίες για φύτευση, περιποίηση και καλλιέργεια διαφόρων φυτών, υδροπονικές κ.α.

Wandering Jew Plant: Care, Types, and Growing Tips

 

piifpu:  dsn6680 img3469 IMG_2128

Written By

Beekeeper

Greek beekeeper