Στον Υμηττό είναι το σπίτι μου. Έτσι το να έχω μελίσσια στο βουνό, 20 λεπτά μακριά από το κρεβάτι μου έμοιαζε βολικό. Πραγματικά, το να είσαι κοντά βολεύει αφάνταστα, αφού μπορείς να παρατηρείς άμεσα τα προβλήματα και να τα λυνεις.

bees

Από την άλλη τι πιο ωραίο, από το να έχεις ένα λόγο να πηγαίνεις μια φορά την εβδομάδα σε ένα όμορφο δάσος και να κάνεις δουλείες για τα μελισσάκια σου.

Βέβαια, σιγά σιγά τα πράγματα είχαν δυσκολέψει. Μετά τις μεγάλες φωτιές, εκτός από το οτι καρδιοχτυπίσαμε, αν και τελικα τα δικά μου μελίσια βγηκαν αλώβητα, η έντονη φύλαξη του βουνού απο σχετικές υπηρεσίες και το Δημο, άρχισε να μου δημιουργεί προβλήματα.

bees

Οι επισκεψεις αραίωσαν αφου πλέον στις ιδανικες συνθήκες που επρεπε να υπαρχουν για να τελεστεί μια επίσκεψη, προστέθηκε αλλη μια:

Να μην είναι ώρα αιχμής (6.00-18,00!) για τους αλλους επισκεπτες του βουνου, καθως αυτόκλητοι πυροφύλακες και ευυπόληπτοι πολίτες με αγριοκοιταζαν, θεωρώντας με εν δυνάμει εμπρηστή.

bees

Μια μεγάλη σιδερένια μπάρα (αριστοτεχνικά φτιαγμενη πρεπει να πω) εμπόδιζε την πρόσβαση με αυτοκίνητο στο χώρο που είχα τις μέλισσες. Δεν ειναι ο ποδαροδρομος που με ενοχλούσε, αλλα το γεγονος οτι ο δρομος ηταν αποτομος και το να κουβαλας πανω κατω μέλια, μελισσια και τροφες ηταν δύσκολο. Ετσι μεσα απο μια σταδιακή παραμέληση ήρθαν προβλήματα, όπως τα σερσένια και αλλα μυστηριώδη ζητήματα. Δυο φορές καποιος καλοθελητής, μου βούτηξε κενες κυψέλες και εξοπλισμο.

Παρόλα αυτά όλες τις φορές τα προβλήματα λύθηκαν. Η βλάστηση ήταν καλή (1 & 2) και το μέρος επιφύλασσε συχνα περίεργες εκπλήξεις, όπως πχ να ακους τη νύχτα πεντακάθαρα, συναυλίες απο το Λυκαβηττό, χιλιομετρα μακρια! Πριν περίπου τριάντα μέρες είχα κανει την τελευταία ενέργεια για καταπολέμηση του Βαρόα. Ειχα δει τις βασίλισσες μου, ειχα κατεβάσει οτι πατώματα έπρεπε, ήξερα οτι δεν΄είχα να περιμένω αλλες εκπλήξεις και με αφορμη την αλλαγή του καιρού είπα χτες να πάω εκει και να κάνω το οριστικό κλείσιμο για να ξεχειμωνιασουν. Να βάλω τις τροφές μου και να φύγω…

Τα είχαν κλέψει…

Written By

Beekeeper

Greek beekeeper