Το μελισοκομείο της Φωκίδας έχει μείνει κάπου εδω:

2 πενταράκια, το ενα σχετικα αδύναμο το αλλο σχετικα καλο, περιμενουν τη βοήθεια μου για να προοδευσουν. Σε κανένα δεν ειχει αρκετο μέλι και στα δυο εχει αρκετη γύρη και το ενα μόνο εχει ικανοποιητικό πληθυσμο και γονο. Ετσι την προηγούμενη εβδομάδα φευγοντας τους εδωσα σε ενα ειδικο ξύλινο κατασκεύασμα (θα εξηγήσω κάποια αλλη φορα πως λειτουργει) τον τροφοδότη οροφης λίγο σιρόπι. Ζαχαρόνερο δηλαδη σε αναλογία 1:1.

O σκοπός ειναι το στρεσαρισμενο απο το ταξίδι και αλλαγη περιβάλλοντος μελισσι, να εχει λίγη ετοιμη τροφη, αλλα κυρίως να μπερδέψω τη βασίλισσα, να νομισει οτι υπάρχει νεκταροέκκρισση και να μου γεννα με πιο εντατικούς ρυθμους.

Μεχρι την επόμενη εβδομάδα θα ειχε (οπως και είχε) γεννησει με πιο γρήγορους ρυθμους.

Τώρα τα μελισσακια θα ειχαν πιο πολυ πληθσυσμο και θα έπρεπε να εχουν και πιο πολυ τροφή. Ετσι στην επόμενη επιθεώρηση θα προσεθετα στο καθένα κι ενα πλαισιο με μελι το οποίο δανείστικα απο τα πιο δυνατά μελίσσια του Υμηττου.

5 πλαίσια που ειχαν πριν κι ενα το μελι 6. Αρα πάμε σε μεγαλύτερο χωρο.

Με 85 ευρώ αγόρασα τις εικονιζόμενες μονο οροφες κυψέλες με κινητους πατους, αγόρασα καμια 30αρια φύλλα κερήθρας και 2 σηνδετηράκια για τις κυψέλες. DSCN9328.jpg

κυψέλες έτοιμες για βάψιμο

Κυψέλες έτοιμες για βάψιμο

Στο πέρας της προηγούμενη εβδομάδα τις έκανα όμορφες (τις εβαψα) και την περασμένη Παρασκευή πήγαν προς αντικατάσταση των 5αριων…

Written By

Beekeeper

Greek beekeeper