Μιας και εχω στεναχωρηθεί με τις τελευταίες μελισσοκομικές μου περιπέτειες, ας το γλυκάνουμε λίγο το πράμα.
Η φορμαέλα είναι ενα πολυ αγαπημένο μου τυρί που αγοράζω απο το χωριο Βουνιχώρα οταν πηγαινω στο χωριό. Το κόλπο ειναι πολύ ωραίο και με γραβιερα, αλλα μετά απο παρότρυνση της Paola ( Grazie!:D) το δοκίμασα με τη φορμαέλα και βγήκε super!

Κόβουμε λοιπόν λεπτές φετες. Καλύπτουμε τη μια πλευρα με μελι και μετα με σουσάμι. Το βαζουμε με την καλυμμένη πλευρά σε ενα ταψάκι με αλουμινόχαρτο και μετά κανουμε το ίδιο με την αλλη πλευρα. Μελι και σουσάμι. Ψηνουμε…

φορμαέλα ψητή με μέλι και σουσάμι

Υλικά: μέλι, φορμαέλα, σουσάμι

φορμαέλα ψητή με μέλι και σουσάμι

φορμαέλα ψητή με μέλι και σουσάμι

Το τυρί λιώνει αλλα δεν κολάει στο ταψί γιατι το εμποδίζει το μέλι. Μάλιστα επειδή το μέλι γινετε εντελώς υγρό σχεδόν ποτίζει το τυρι και γίνεται σουπερ.

φορμαέλα ψητή με μέλι και σουσάμι

φορμαέλα ψητή με μέλι και σουσάμι

Δοκιμάστε το!

θυμίζω πώς οτι άλλο εχει να κανει με φαγώσιμα και μελί ειναι εδώ…  και ειδικά με συνταγές εδώ DSCN3451 232008

Written By

Beekeeper

Greek beekeeper