Μιας και εχω στεναχωρηθεί με τις τελευταίες μελισσοκομικές μου περιπέτειες, ας το γλυκάνουμε λίγο το πράμα.
Η φορμαέλα είναι ενα πολυ αγαπημένο μου τυρί που αγοράζω απο το χωριο Βουνιχώρα οταν πηγαινω στο χωριό. Το κόλπο ειναι πολύ ωραίο και με γραβιερα, αλλα μετά απο παρότρυνση της Paola ( Grazie!:D) το δοκίμασα με τη φορμαέλα και βγήκε super!
Κόβουμε λοιπόν λεπτές φετες. Καλύπτουμε τη μια πλευρα με μελι και μετα με σουσάμι. Το βαζουμε με την καλυμμένη πλευρά σε ενα ταψάκι με αλουμινόχαρτο και μετά κανουμε το ίδιο με την αλλη πλευρα. Μελι και σουσάμι. Ψηνουμε…

Υλικά: μέλι, φορμαέλα, σουσάμι

φορμαέλα ψητή με μέλι και σουσάμι
Το τυρί λιώνει αλλα δεν κολάει στο ταψί γιατι το εμποδίζει το μέλι. Μάλιστα επειδή το μέλι γινετε εντελώς υγρό σχεδόν ποτίζει το τυρι και γίνεται σουπερ.

φορμαέλα ψητή με μέλι και σουσάμι
Δοκιμάστε το!
θυμίζω πώς οτι άλλο εχει να κανει με φαγώσιμα και μελί ειναι εδώ… και ειδικά με συνταγές εδώ DSCN3451 232008
troge malakies exeis kai xolissterini 😛
ασε ρεκανω καλες καυσεις τωρα και το διόρθωσα
Φορμαέλα ένα απ΄τα αγαπημένα μου τυριά.Το βρίσκω εδώ και σε ικανοποιητική ποιότητα και τιμή.Πώς το φτιάχνουν και τρίζει όταν το τρώς ακόμη δεν έχω καταλάβει.
τριζει δεν θα πει τιποτα!
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΜΩΡΕ…..BECEL ΗΠΙΕΣ ΣΗΜΕΡΑ?????//
μπραβο ρε φιλε εμαθα τοσα πολλα για τις μελισες..
Καλά λεει ο Jordan, τρωγε μαλακίες, μόνο ανθότυρο επιτρέπεται στη κατάστασή σου ρε.
222 φιλε. Τα στηνουμε?