Πριν λίγες μέρες ανέβηκα στην ταράτσα να αφήσω κάποια κερία ποτισμένα με μέλι, απολεπίσματα και περισσεύματα ενος “τρύγου”.
 Ήξερα οτι αυτό θα συγκεντρώσει μέλισσες απο τη γειτονία αλλά δεν με πείραζε.
Apis mellifera
Το θέμα είναι οτι την προηγουμένη μέρα κι ο πατέρας μου είχε αφήσει ένα ταψάκι στην ταράτσα, μέσα στο οποίο κολυμπούσαν σε νερό απολεπίσματα απο παλιότερο τρύγο, προκειμένου να καθαριστούν από το μέλι.
bee
Το αποτέλεσμα ήταν πέρα απο τη φαντασία μου και έγινε αντικείμενο πολύωρης φωτογράφισης.
swarm

 

Μαζεύτηκαν πολλές εκατοντάδες μέλισσες, σε σημείο που άρχισα να αναχώνομαι τόσο για το αν θα ενοχλήσουν όσο και για το οτι κάνω κάτι κακό (πχ εκπαιδεύω μέλισσες στη λεηλασία)
bee on hand
 

 

“καθαρίζοντας το κεφάλι της ενώ κάθεται στο χέρι μου”
Η φύση του βέβαια είναι να πέφτουν με τα μούτρα στην τροφή που βρίσκουν αλλά οι σκηνές υστερίας εδω έμοιαζαν τέτοιες που με κάνουν να υποθέσω οτι τα  μελίσσια της περιοχής πλήττονται από μεγάλη πείνα.
bee mouth

 

Βρηκα πάντως ευκαιρία να ξεσκονίσω τον Τamron  που είχα καιρό να τον δουλεψω και που αντικειμενικα δεν τον εχω μάθει ακόμα και είναι δύσκολος.
Μέσα στην ολη φωτογράφιση και video έσκαγε που και που και ο γνωστός πια επισκέπτης που δεν μπορεί να λείψει απο πουθενά. Τον φωτογράφισα νομίζω αρκετά καλά αυτή τη φορά και θα βάλω τις φωτογραφίες του στο επόμενο άρθρο.
vespa crabro
Written By

Beekeeper

Greek beekeeper