Βλέπω το blog μου καμιά φορά και παρατηρώ οτι το ανθρώπινο στοιχείο σπανίζει. Μέλισσες, μέλισσες, μέλισσες και σχεδόν ποτέ μελισσοκόμοι. Μελισσοκόμοι λοιπόν και ας τους αρχίσουμε σαν νέα κατηγορία. Να ο Κώστας, που είναι ένας απο τους καλύτερους μου φίλους. Κουμπάρος, παιδικός (αδελφικός) φίλος, κτηνοτρόφος στο επάγγελμα, ξεκίνησε τα μελίσσια πριν ένα χρόνο. Μέχρι τότε ξερίζωνε τα αγκάθια απο το μαντρί του για να μην μπλέκουν τα αρνιά και τα κατσίκια. Τώρα που είδε οτι τα αγκάθια είναι ζωτική σημασίας νομή για τα μελίσσια το καλοκαίρι, τα έχει αφήσει να γίνουν ζούγκλα!

αγκάθια

Περιπέτεια. Η χιλιομετρική απόσταση που μας χωρίζει δεν βοηθά στο να βρισκόμαστε συχνά ο ένας στα μελίσσια του άλλου. Άλλοτε πάλι δεν υπάρχει χρόνος για φωτογραφίες. Αυτή τη φορά πάντως τα καταφέραμε και συνδυαστικά με το ότι δεν του αρέσει να δημοσιεύονται φωτογραφίες με το πρόσωπο του, παραθέτω μια επιλογή απο αυτές που έβγαλα.

μελισσοκόμος beekeeper

Ο Κώστας μου δείχνει τη μινιμαλιστική άποψη – ” επιθεώρηση άγριου μελισσιού χωρίς ξέστρο” (θυμηθήκαμε τη μηχανή, αλλά ξέστρο το είχαμε ξεχάσει…) Πάντως μπορώ να πω με θαυμασμό στη διαδικασία, οτι τα καταφέρνει μια χαρά! Εμένα πάντως με κέντρισαν εύκολα…

μελισσοκόμος beekeeper

Ο Κώστας κι ο Κώστας. Συνειδητοποίησα κοιτάζοντας αυτή την φωτογραφία, ότι θα έπρεπε να έχω άλλα δυο – τρία χέρια. Τη φωτογραφία τη βγάζω εγώ με το χέρι που δεν φαίνεται… Στο άλλο μου χέρι κρατώ το καπνιστήρι και ταυτόχρονα το κινητό αναμμένο στην κάμερα. Έχουμε και το instagram βλέπεις.

Σε όλη τη διαδικασία, κομπάρσος, μια αξιόλογων διαστάσεων αράχνης που γύριζε στη μελισσοκομική μάσκα του Κώστα, κυνηγώντας πασχαλίτσες.

μελισσοκόμος beekeeper
μελισσοκόμος beekeeper
μελισσοκόμος beekeeper

Τα σκούρα ελατίσια μέλια σε κοντράστο με τα φρεσκοχτισμένα λευκά κεριά.

μελισσοκόμος beekeeper
img55555

Written By

Beekeeper

Greek beekeeper