Ήρθαν τα αυγά από το χωριό και αυξήσαμε τη χοληστερίνη μας. Ακολουθεί μια εξαιρετικά απλή συνταγή που περιλαμβάνει μέλι και γίνεται ανάρπαστη.
Μια κάπως λογική αναλογία είναι:
1. Ένα φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
2. Έξι φέτες ψωμιού του τοστ
3. Δυο αυγά
Όλα όμως είναι σχετικά και οι αναλογίες αλλάζουν ανάλογα τα γούστα του ενδιαφερόμενου. Ανακατεύουμε τα αυγά με το γάλα, προθερμαίνουμε το τηγάνι μας με λίγο σπορέλαιο. Βουτάμε τα ψωμάκια στο μείγμα, τηγανίζουμε ελαφρά.
Σερβίρουμε με λίγο μέλι και προσθέτουμε και λίγη κανέλα ή ότι άλλο μας έρθει. Χωρά πολύ αυτοσχεδιασμό, τρώγονται και σκέτα.
Επειδή αν φωτογραφίζεις την ώρα που τηγανίζεις, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να καείς, κι επειδή αυτές τις μέρες ανακινείται το θέμα της ενίσχυσης των μελισσιών,
δράττομαι της ευκαιρίας παρουσιάζω και την μοναδική χρήση της αλόης που έχω βρει στη μελισσοκομία.
Αν καείς όταν φτιάχνεις french toast (όπως κι εγώ), κόψε λίγη αλόη από το μπαλκόνι και βάλε το τζελ που περιέχει το φύλλο της στο έγκαυμα. Ανακουφίζει άμεσα και μειώνει το χρόνο επούλωσης. Πολύπλοκος συνδυασμός, μέλισσες, μέλι, french toast, έγκαυμα, αλόη, αλλά άλλη σοβαρή εφαρμογή της αλόης που να σχετίζεται κάπως με τη μελισσοκομία εγώ δεν έχω δει.
piifpu: IMG_9804 _9773 _9701
Leave a Comment