Ήρθαν τα αυγά από το χωριό και αυξήσαμε τη χοληστερίνη μας. Ακολουθεί μια εξαιρετικά απλή συνταγή που περιλαμβάνει μέλι και γίνεται ανάρπαστη.

Μια κάπως λογική αναλογία είναι:
1. Ένα φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
2. Έξι φέτες ψωμιού του τοστ
3. Δυο αυγά

Αυγό, γάλα , ψωμί μέλι, τα υλικά για το πιο απλό french toast

Αυγό, γάλα , ψωμί μέλι, τα υλικά για το πιο απλό french toast

Αυγοφέτες - French Toast

Αυγοφέτες – French Toast

Όλα όμως είναι σχετικά και οι αναλογίες αλλάζουν ανάλογα τα γούστα του ενδιαφερόμενου. Ανακατεύουμε τα αυγά με το γάλα, προθερμαίνουμε το τηγάνι μας με λίγο σπορέλαιο. Βουτάμε τα ψωμάκια στο μείγμα, τηγανίζουμε ελαφρά.

Σερβίρουμε με λίγο μέλι και προσθέτουμε και λίγη κανέλα ή ότι άλλο μας έρθει. Χωρά πολύ αυτοσχεδιασμό, τρώγονται και σκέτα.
Επειδή αν φωτογραφίζεις την ώρα που τηγανίζεις, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να καείς, κι επειδή αυτές τις μέρες ανακινείται το θέμα της ενίσχυσης των μελισσιών,

δράττομαι της ευκαιρίας παρουσιάζω και την μοναδική χρήση της αλόης που έχω βρει στη μελισσοκομία.

Η αλόη βέρα στην υπηρεσία του μελισσοκόμου

Η αλόη βέρα στην υπηρεσία του μελισσοκόμου

Αν καείς όταν φτιάχνεις french toast (όπως κι εγώ), κόψε λίγη αλόη από το μπαλκόνι και βάλε το τζελ που περιέχει το φύλλο της στο έγκαυμα. Ανακουφίζει άμεσα και μειώνει το χρόνο επούλωσης. Πολύπλοκος συνδυασμός, μέλισσες, μέλι, french toast, έγκαυμα, αλόη, αλλά άλλη σοβαρή εφαρμογή της αλόης που να σχετίζεται κάπως με τη μελισσοκομία εγώ δεν έχω δει.

piifpu: IMG_9804 _9773 _9701

 

Written By

Beekeeper

Greek beekeeper