Τι δουλειά εχει μια σαλάτα σε αυτο blog?
Eλεγε λοιπόν κάποτε ο σοφός αρχιτέκτονας Mies van der Rohe: “less is more”. Nα λοιπόν η πολύ απλή συνταγή μιας πολύ ωραίας σαλάτας, που φιλοξενείται εδώ επειδή έχει μια μικρή υποψία μελιού. Συγκεκριμένα ένα κουταλάκι του γλυκού.
Μερικά φύλα ρόκας
Μια σαλάτα, (το φυτό) που αποτελεί ουσιαστικά και τη βάση
2 – 3 λιαστές ντομάτες
1 φέτα τυρί μανούρι
σάλτσα
αλάτι
1 κουταλιά του γλυκού μέλι
1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα
λίγο λιγότερο απο 1 κουταλιά του γλυκού λεμόνι
3 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κουταλιά της σούπας μπαλσάμικο
Φυσικά όλα αυτα είναι αναλογίες με το ματι και ανάλογα με το πως και τι γευσεις προτιμά ο καθένας. Υποθέτω δεν υπάρχουν κανόνες. Πχ άλλοι βαζουν και καρύδια, μπορεις να βάλεις αβοκάντο κλπ κλπ.

Σαλάτα
Τα ανακατέβουμε βασικά όλα και τελείωσε…
Πλένουμε τη σαλάτα και τη ρόκα και τα βαζουμε στο μπώλ μας αφού τα στεγνώσουμε, προσθετουμε κομενα σε μικρότερα κοματια τη λιαστη ντομάτα (η και το αβοκαντο) και μέτα φτιαχνουμε τη σαλτσα.
Ανακατευουμε δηλαδη το μέλι, το λεμόνι, τη μουστάρδα, το λάδι, το μπαλσάμικο, αλάτι και τα χτυπάς μεχρι να γινουν ενα ενιαίο μείγμα.
Βάζουμε και τη σαλτσα στο μπώλ και τελείωσε!
Παράλληλα κόβουμε μια φέτα μανούρι και την βαζομε στο φουρνο ίσα ισα να πάρει λιγο χρωματακι και να ζεσταθεί.

Για πιο light μπορουμε να βαλουμε και ανθότυρο.
Το μελάκι κανει θαύματα, κανοντας γλυκόξινη τη σαλτσα και ετσι απλά εχουμε μια ωραία σαλατα.
ευχαριστώ Ελισάβετ 😀
Βέβαια και εγώ τι φτιάχνω αυτή τη σαλάτα με μικρή παραλαγή, η ρόκα είναι πάντα άγρια τι μαζεύω από τα χωράφια για τυρί βάζω μυζήθρα σκυριανή και βέβαια μελάκι πάντα θυμαρισιο!
Xε χε.. θεος. Και σε μελεταγα την Κυριακη Λαμπρο, την ωρα που εγραφα το post. Βλεπεις οση ωρα εφτιαχνε η Ελισαβετ τη σαλατα εγω εγραφα. Φτανουμε λοιπον στο επιμαχο σημειο. Παει στο ραφακι με τα μελια και με ρωτα: ποιο μελι παιρνω? και τσιμπα το δικο σου το θυμαρισιο!Αλλα δεν βαλαμε φιλε. Εβαλα ενα ανθομελο που εχω και ειναι λιγο πιο cool. To δικο σου το θυμαρι ειναι τοσο ωραιο που δεν το χαραμιζω με αλλες γευσεις. Το τρωω σκετο λιγο λιγο.
Δοκιμάστε με τριμμένη παρμεζάνα αντί για μυζήθρα και ρίξτε και λίγη στη σάλτσα. Ανακατέψτε στη σαλάτα και λίγη σταφίδα με κάποιους ξηρούς καρπούς (π.χ. τριμένα κάσιους ή καρύδι) και θα δείτε… διαφορά!
Συμφωνώ απολύτως με τον Λευτέρη.Σταφίδες και ξηροί καρποί κάνουν την σαλάτα εκπληκτική. Και μια παρατήρηση. Βγάλτε το αλλάτι. Καθημερινά παίρνουμε περισσότερο αλάτι από οτι χρειαζόμαστε. Τα λαχανικά περιέχουν από μόνα τους αρκετή ποσότητα αλατιού και είναι μια καλή φυσική πηγή για τις ανάγκες μας. Είναι θέμα συνήθειας. Δοκιμάστε τις σαλάτες χωρίς αλάτι και θα δείτε ότι μετά απο μερικές φορές δεν θα σας αρέσει πλεον.
Δράττομαι του συγκεκριμένου post να καταθέσω αυτό που κάνω όταν έχω όρεξη να φάω μια μπριζόλα αξιώσεων.Από την προηγούμενη ημέρα, σε ένα μικρό ταψάκι όσο περίπου είναι το μέγεθος της μπριζόλας, βάζω καλό κρασί έτσι ώστε η μισή σε πάχος να βρέχεται από το κρασί.Από πάνω την αλείφω με μια κουταλιά της σούπας μέλιΤο πρωί την γυρνάω ανάποδα και αλείφω και αυτή την πλευρά με άλλη μια κουταλιά μέλι (εκεί δηλαδή που εχτές ήταν το κρασί)Το απόγευμα την ψήνω βέβαια και την τρώω Κόλαση …..
Tα σπαει η μπριζόλα σου! Ειναι οντως σουπερ. Ειχα ηδη ξεκινησει να γραφω κατι σχετικο αλλα ειχα σταματισει γιατι δεν μου χαν κατσει καλα οι φωτογραφίες. Πρεπει να το γραψω συντομα λοιπον…