Wednesday, March 03, 2010

Η φωτογραφία της φωτογραφιας (πως σε πανικοβάλει μια εικόνα)

Όσοι διαβάζουν συστηματικά το blog, ίσως θυμούνται τον κύριο Λευτέρη. Τον καημένο γείτονα, που προσπαθούσε να φτιάξει μια κατασκευή στην ταράτσα του το 2009. Την ανέβαλε όμως 2 συνεχείς φορές, αφού δυο αφεσμοι μου τον αγάπησαν και τον επισκέφτηκαν την ώρα που μαστορεύε.

Πέρσι την άνοιξη νόμισα για δεύτερη φόρα ότι θα με σκοτώσουν οι μέλισσες μου. Όχι με κεντρίσματα αυτή τη φορά, αλλά από το άγχος .Είχα υποσχεθεί (ψέματα βέβαια) στον εαυτο μου ότι δεν θα ξανα έχω ποτέ μελίσσια στην ταράτσα.

Παρόλα αυτά επειδή πέρσι πρέπει να εσκασαν τα μισά αγγεία που αιματώνουν τον εγκέφαλο μου και υπολόγιζα φέτος να σκάσουν τα άλλα μισά, συν το γεγονός οτι σε παρόμοια κατάσταση έφερα και το φουκαρά τον πάτερα μου, αλλά και τον καημένο τον κυρ Λευτέρη (που δεν εχει internet πιστεύω και ακόμα δεν ξέρει ότι εγώ έφταιγα για τα βάσανα του) αποφάσισα πολύ πριν σκάσει η άνοιξη, να μεταφέρω κάτι μελισσακια απο την ταράτσα

Θα μου πεις.. ρε φιλε.. τι σε βρηκε και έβαλες παλι μελισσια εκει? Θα σου απαντήσω: με βρήκαν ενα καρο πράματα και σιγά- σιγά την έκανα τη βλακεία. Εχω ομως την πρόνοια και το σκ θα τα πάρω ολα. (θα?)

Μην τα πολυλογώ ειχα μια περίεργη μέρα στο γραφείο και ειχα και δουλείες μετα. Γενικα ειναι περιεργη και γεματη τρεξιμο η ζωη μου αυτο το μηνα και βαλε. (οπως έλεγε και ο φίλος μου ο Γιωργος κάποτε, τουλάχιστον δεν βαριόμαστε ποτε) Παρκαρα κατω απο το σπιτι κατα τις 9 και εβλεπα τον κυρ Λευτερη να ξεπαρκαρει...

-Μπαγάσα, σκέφτηκα. Φέτος θα τη γλιτώσεις. Εκανα μια δυο δουλειες και μετα ειχα μια συντομη επικοινωνια με τον πατερα μου. Περνα μια απο το σπιτι μου λέει, να σου δείξω κατι.
Μου εδειξε λοιπον το κινητο του. Συγκεκριμένα μια φωτογραφια που εβγαλε στην ταράτσα το πρωί...
bees

Δεν ξερω τι εγινε.. δεν ξερω τι παιζει.. Δεν ξερω γιατι κανει τετοια ζεστη και εινα ακομα 2 Μαρτιου. Δεν είμαι καν σίγουρος, οτι οταν τα μελισσια μου ξεχύνονται στις πορτες την αλλη μερα σμηνουργουν (ειμαι λιγο παντως) και δεν ειμαι σιγουρος οτι αυτο εχει φτιάξει ηδη βασιλικα κελια. Το μονο που ξερω ειναι οτι ξύπνησαν οι μνήμες και τα αγγεία τρίζαν και πάλι! Δεν θελω να το ξανα περάσω το περσυνο λεμε!

ότι ειχα δει τον κυρ Λευτέρη και μολις μαθαίνω οτι το πρωί, τα μελισσακια μου πρόβαλαν σμηνουργίες. Ο Μάρκος στην Παρο ηδη εχει μαζέψει κάτι ψιλά. Δεν θα περιγράψω την ψυχολογία μου.

Συνοπτικές διαδικασίας. Φόρτωσα τα δυο μελίσσια και στις 11 και ήταν στον Υμηττό. Για άλλη μια φόρα ξεμεσιαστικαμε να κατέβουμε τρεις ορόφους σκάλες (αθάνατε μηχανικέ του 1960,, ενα ασανσερ δεν μπρουσες να προβλέψεις?)

Α ρε πατέρα, πάλι μας ξελάσπωσες.

bees


Στο μελισσοκομείο ειδα και εναν λαγό που οι διαστάσεις του ίσως δικαιολογούν τα φυσίγγια που εξακολουθώ να βρίσκω εκεί.
Ανυπομονώ να έρθει το σκ να δω τι στο καλό συμβαίνει.

Labels:

6 Comments:

  • At 1:10 PM, Blogger Μάντης Τειρεσίας said…

    Ελπίζω φίλε μόνο να μην έχεις πάλι τα ίδια τα περυσινά που έζησες στον Υμητό και απο Μάντης Τειρεσίας γίνω Μάντης κακών (ναι ξέρω θα την φάω την γλώσσα μου)....

    Φιλικά και συντροφικά.....

     
  • At 1:37 PM, Blogger Beekeeper said…

    Να σαι καλα. Λοιπον επειδη μίλουσα με ενα φίλο και μου ελεγε οτι δεν καταβαινε τι βλεπει τη φωτο του κινητου, να πω οτι ειναι η πορτα μιας κυψέλης που εχει ξεχειλησει απο μέλισσες (μαλιστα εχουν μαζευτει και σαν σμαρι κατω απο τη σανίδα προσγείωσης, που σημαινει οτι προβάρει την ηρωική έξοδο ενός αφεσμου.

     
  • At 1:20 PM, Blogger Θεοδόσης Κατσαρός said…

    Λοιπόν και εδώ κάποιοι κάναν ετοιμασία για έξοδο αλλά ο καιρός τους έκανε να φωνάξουν…πίσω στα κανόνια μας … όπως οι Μεσολογγίτες στην μεγάλη έξοδο και τούτοι παράτησαν την προσπάθεια και μάλλον σήμερα πρέπει και να σφιχταγκαλιαστήκαν αφού πέφτουν και σπίθες χιόνι.
    Καλημέρα απ το Βόλο.

     
  • At 1:41 PM, Blogger Beekeeper said…

    καλή σου μέρα Θεοδόση.
    Η απορία μου εμένα ειναι τι συμβαίνει μεσα αυτη τη στιγμη.

    Κι εδω ψοφο κανει σημερα και δειχνει οτι θα συνεχιστεί. Αν αυτο ειχει ξεκινησει και ειχε φτιαξει νεες μανες και τελικά δεν εφυγε λόγο κρύου, τοτε αυτη τη στιγμή μεσα τι γίνετε?

     
  • At 10:26 PM, Blogger glam said…

    Για το ασανσέρ:
    Άδικα βρίζεις τον μηχανικό, συνήθως, οι ιδιοκτήτες επέλεγαν να μην το βάλουν...!

    Στοίχιζε όσο τα μπετά για έναν όροφο......

     
  • At 10:40 PM, Blogger Beekeeper said…

    χαχα.. σσσ μη λες τετοια.. μας ακουει ο πατερας μου:)))
    εμεις ειμαστε οι ιδιοκτήτες

     

Post a Comment

<< Home