Πριν λίγες μέρες, “κάποιος” φρόντισε να συστήσει στο πάτωμα την φωτογραφική μου μηχανή. Η γνωριμία ήταν μοιραία. Το πάτωμα έμεινε αλώβητο αλλά η μηχανή υπολειτουργεί. Από το 1990 που απέκτησα την πρώτη μου σοβαρή μηχανή, τέτοια συνάντηση πατώματος – μηχανής έχει συμβεί μόνο άλλη μια φορά: φέτος τον Ιούλιο (!)

Οπλισμένος λοιπόν με υπομονή κι επιμονή, θα την επισκευάσω και πάλι (ελπίζω) σύντομα. Ελπίζω ενδιάμεσα να μη συμβεί κάτι πολύ άξιο φωτογράφισης και το χάσω. Πάντως οι μέρες χωρίς μηχανή λειτουργούν λίγο ανακουφιστικά κατά κάποιον τρόπο, αφού μου δόθηκε χρόνος να αρχειοθετήσω λίγο καλύτερα αυτές που ήδη έχω βγάλει!

γεράνι

Έτσι άρχισα να συναντώ μέσα σε φακέλους και υποφακέλους, φωτογραφίες των οποίων την ύπαρξη σχεδόν αγνοούσα.

Η ευκολία στο ψάξιμο έγκειται στο ότι, αν υποθέσουμε οτι το φωτογραφικό μου αρχείο είναι ενας κουβάς μέσα στον οποίο μπαίνουν με κάποια χρονολογική τάξη οι φωτογραφίες που ήδη έχω, είναι πιο εύκολο να τον αναδιοργανώσω τώρα που δεν έχω μηχανή, παρά πριν από ένα μήνα που ανεξάρτητα με το τι θα έκανα, θα πρόσθετα στον κουβά και 10 – 20 φωτογραφίες την ημέρα (μέσος όρος).

Γεράνι

Τι ανακάλυψα λοιπόν σήμερα τυχαία? Ότι στις 22.07.2012 είχα βγάλει πάλι φωτογραφίες απο μέλισσες σε γεράνια… Όπως έχω ξαναγράψει, το γεράνι σε καμία μα καμία περίπτωση δεν τοποθετείτε στα φυτά με μελισσοκομική αξία. Μάλιστα απέχει τόσο πολύ από το χαρακτηρισμό αυτό, που αυτό είναι τελικά το ενδιαφέρον στις φωτογραφίες. Τι δουλειά έχει μια μέλισσα σε ενα γεράνι;

Γεράνι

Mάλιστα οι φωτογραφίες μαρτυρούν όχι μόνο την παρουσία περισσότερων απο μία μέλισσες (σε περίπτωση που εικάσουμε οτι η συγκεκριμένη είναι παλαβή) αλλά και ότι η δεύτερη μέλισσα φορτώνει και γύρη…

Η αναδιοργάνωση των φωτογραφιών έχει κι άλλο λόγο ύπαρξης, καθώς τον τελευταίο καιρό εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από πολύ ενδιαφέροντα άτομα για τη χρήση τους, αλλά θα επανέλθω με νέα εν καιρώ!

IMG_3500 3507

Γεράνια

Written By

Beekeeper

Greek beekeeper