Το 2005, ενώ εργαζόμουν στην OgilyOne αρχίσαμε με συναδέλφους να πειραματιζόμαστε πάνω στο νέο τότε trend του Ελληνικού internet, το blogging. Στήθηκε λοιπόν στο περιβάλλον του blogspot, το πρώτο από τα πολλά προσωπικά blog που έφτιαξα, με βασικό σκοπό να αντιληφθώ την πλατφόρμα και να δούμε πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε την υπηρεσία αυτή σε πελάτες της διαφημιστικής.

Το προσωπικό blog περιείχε άρθα για ταινίες που μου άρεσαν, μουσικές και πολλά άλλα κοινά θέματα με τα περισσότερα από τα blog που υπήρχαν τότε.

Εκείνον τον καιρό, ο συνάδελφος και φίλος Παναγιώτης Βρυώνης, είχε φτιάξει το monitor, έναν aggregator που συγκέντρωνε υλικό από τα περισσότερα blog που υπήρχαν στην ελληνική μπλογκόσφαιρα. Ο Παναγιώτης είναι ο εμπνευστής του blog κατα κάποιον τρόπο, αφού εκείνος μου είχε παραθέσει μια απλούστατη ιδέα:

Aφού ασχολείσαι με τις μέλισσες, γιατί δεν κάνεις ένα blog
με αποκλειστικό αντικείμενο αυτές;

Κάπως έτσι τους τελευταίους μήνες του 2005,  έπιασα το domain www.bees.gr έγραψα το πρώτο μου δοκιμαστικό post, καταχωρήθηκα στο monitor και άρχισα να κάνω διαδυκτιακούς φίλους, μέσα από το πρώτο μελισσοκομικό blog στην Ελλάδα. Αργότερα έκλεισα όλους τους άλλους λογαριασμούς μου και όλος μου ο blogοχρόνος, αφιερώθηκε στο bees.gr.

Σήμερα, 11 χρόνια μετά, αλλά 10 πραγματικά χρόνια αναρτήσεων, θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με τίμησαν διαβάζοντας και σχολιάζοντας τα άρθρα μου και όλους όσους με έκαναν καλύτερο γνώστη του αντικειμένου, διορθώνοντας ή συμπληρώνοντας το περιεχόμενο του blog.

 Νίωθω όμως και την ανάγκη να κάνω και μια ημερολογιακή αναφορά στους ανθρώπους που συντέλεσαν σε ένα βαθμό, στο να φτάσω εδώ μελισσοκομικά, αλλά κυρίως μελισσοδιαδυκτιακά! Είναι μια περίεργη λίστα – ιστορική αναδρομή, ετερόκλητων ατόμων, όπου όσοι αναφέρονται,  είτε με τον έναν είτε με τον άλλο τρόπο, έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ύπαρξη αυτού του blog.

Υποψήφιοι Μελισσοκόμοι στο ΙΓΕ το 2003

Υποψήφιοι Μελισσοκόμοι στο ΙΓΕ το 2003

 

Ο Πατέρας μου που γέμισε τις παιδικές μου αναμνήσεις με μελισσοκομικές μυρωδιές, γεύσεις και κεντρίσματα, φυτεύοντας στο dna μου τη μελισσουργία.

 

Ο Κουφοντίνας (!) που όντας καταζητούμενος πόζαρε τις πρώτες μέρες της εξάρθρωσης της 17 Νοέμβρη με μια κερήθρα στο χέρι, 24 ώρες το 24ωρο, σε όλα τα ΜΜΕ, ξυπνώντας μου αυτές τις παιδικές αναμνήσεις μέσα απο μια άσχετη και περίεργη συγκυρία, τη σύλληψη του…

Βλέπεις ο πατέρας είχε παρατήσει τα μελίσσια από το 87 περίπου και μόνο ο βομβαρδισμός της εικόνας του Κουφοντίνα μπόρεσε να ξυπνίσει την ανάμνηση των μελισσιών.

 

Η Ελισάβετ που αντιλήφθηκε σωστά το πόσο πραγματικά ήθελα να ασχοληθώ και πάλι με τα μελίσσια και μας έγραψε κρυφά σαν δώρο στο ΙΓΕ, για να παρακολουθήσουμε τα σεμινάρια.

 

Ο Νίκος Εμμανουήλ που μου έμαθε στο IΓΕ τα πρώτα μου μελισσοκομικά βήματα, όχι πλέον με εμπειρικό, αλλά με θεωρητικό/επιστημονικό υπόβαθρο

 

Ο Δημήτρης Κοτσικώνας, μελισσοκόμος άλλων κυβικών, παλιός γνώριμος του Πατέρα μου, με τον οποίο με έφερε σε επαφή και μου πούλησε τα δυο πρώτα μου μελίσσια αλλά μου και μου χάρισε άλλο ένα.

 

Ο Παναγιώτης Βρυώνης που με προκάλεσε να φτάξω το blog

 

Ο Σπύρος Χάσκος που με συντρόφευε από την αρχή με το δικό του blog, όχι μόνο διαδυκτιακά, αλλά και στην πραγματική ζωή, αφού με έχει βοηθίσει άπειρες φορές σε διάφορα προβλήματα που αντιμετώπισα σοβαρότερα και μη (ακόμα και μη μελισσοκομικά)

 

O Κώστας Ελευθερίου που μου “δάνεισε” τον μελισσοκομικό του αριθμό για να μπορέσω να βγάλω δικό μου βιβλιάριο και o Σπύρος Σκαρέας με τις άπειρες συμβουλές του.

 

Από εκεί και πέρα, νέοι φίλοι δημιουργήθηκαν και δημιουργούνται κάθε μέρα. Κάποιοι δε, φωνάζουν ήδη οτι θα διαδραματίσουν ιδιαίτερο ρόλο στο μελισσοκομικό μου μέλλον. Η έλευση του 2016 λοιπόν δεν είναι μόνο μια νεα χρονιά για μένα, αλλά και μια νεα δεκαετία που ελπίζω ότι θα πάει ακόμα καλύτερα. Καλή χρονιά, καλή συνέχεια να έχουμε και τους ευχαριστώ ειλικρινά όλους.

Written By

Beekeeper

Greek beekeeper