Πάλι σήμερα έκανε την εμφάνιση της σε όλα τα Μέσα Μαγικής Ενημέρωσης, η Διαταραχή Κατάρρευσης Αποικίας… Είχα αναφερθεί και παλιότερα, δεν έχω ιδεά τι είναι και πόσο σοβαρό ειναι η δεν είναι, παντως υποτίθεται οτι στις ΗΠΑ υπάρχει μεγάλο πρόβλημα.

Τότε διαβάζαμε για μέλισσες που πέθαιναν μακρυά από την κυψέλη τους και στα σώματα τους βρίσκονταν περισσότεροι μύκητες και μικροοργανισμοί από το κανονικό. Σήμερα γίνεται μια αναφορά σε μια ερεύνα του Landau University (δεν έχω ιδέα που είναι αυτό και δεν το βρίσκω) σύμφωνα με την οποία, υπεύθυνη για την πάθηση(?), είναι πιθανότατα η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που παράγεται από κινητά τηλέφωνα και κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Οι μέλισσες χάνουν τη δυνατότητα προσανατολισμού τους και δεν μπορούν να επιστρέψουν στην κυψέλη.

bees

Δεν μπορώ να πω την άποψη μου γιατί έχω πλήρη άγνοια σε επιστημονικά θέματα.

Μου φαίνεται όμως κάπως ενοχλητική η διάσταση που έχει δοθεί. Αναφέρονται κρούσματα στην Ελλάδα από τότε που το πρώτο ακούσαμε το CCD, τον Φεβρουάριο! Εγώ προσωπικά δεν έχω ακούσει ποτέ για τέτοιο πράγμα στην Ελλάδα.

Αναφέρονται ανακρίβειες, όπως ότι “[…] ένας μελισσουργός που μετέφερε πρόσφατα δύο φορτηγά μέλισσες στην Καλιφόρνια για την επικονίαση των αμυγδαλιών, ανέφερε ότι όλα τα έντομα ήταν νεκρά όταν έφτασε στον προορισμό του”.

Ποιος είναι αυτός ο “ένας μελισσουργός” που γίνεται είδηση στην Ελλάδα? Πόσους “μελισσουργούς” έχει η Καλιφόρνια κι όλος ο κόσμος και πόσοι από αυτούς δεν πάθανε κάτι χτες ή προχτές? Είναι επαγγελματικός τρόπος αυτός να μεταφέρεις είδηση? Είναι δυνατόν να ακούω το πρωί στο ραδιόφωνο, άσχετους με το αντικείμενο ανθρώπους,  (δεν θα πω εσκεμμένα ποιους , γιατί  δεν θέλω να έχουν ούτε γραμμάριο διαφήμισης) να λένε βλακείες με βάση τα προηγούμενα με σκοπό δήθεν την ενημέρωση?

Μιλάμε για μουσικούς παραγωγούς της κακιάς ώρας, που αναπτύσσουν θεωρίες για το ότι οι μέλισσες δεν χάνονται λέει,  γιατί πετάνε διπλά στην κυψέλη τους, λίγα μέτρα, στα γύρω, γύρω λουλούδια.. Ασχολήθηκαν δε με το θέμα, λέγοντας τέτοιες πληροφορίες σε χρόνο οδήγισης από την Υμηττό ως το Μαρoύσι, με όλη την κίνηση που έχει στις 9 το πρωί. Είχα καλή παρέα στην οδήγηση σήμερα…

Σχετικα links
news.independent.co.uk
www.in.gr

υ.γ. Τα μελισσακια στη φωτο τον βρίσκουν μια χαρά το δρόμο τους (για να μην ανχώνεται ο κόσμος)

Written By

Beekeeper

Greek beekeeper