Χαμός. Κάποτε με προτροπή του φίλου μου του  Κωνσταντίνου, αγόρασα ένα sd 16gb για τη μηχανή μου. Έτσι δεν ξέμεινα ποτέ ξανά από χώρο. Το 16αρι δεν γέμιζε ποτέ. Έχει όμως ενα ελάττωμα…. Το αφήνεις και γεμίζει, γεμίζει γεμίζει και όταν έρθει η μοιραία μέρα που κράσαρει (!) είχε μέσα άπειρο υλικό. Μιλαμε απο παιδικά γενέθλια μέχρι μελισσοκομικό υλικό που ειλικρινά δεν νομίζω να ξαναβρώ. Το ευτύχημα ειναι οτι τελικά αγόρασα ένα προγραμμα που λεγεται MiniTool® Power Data Recovery και ετσι σώσαμε υλικό 5,6gb… Προσπαθώ να βάλω το υλικό σε τάξη για να γράψω μετά για ένα δυο μελισσοκομικά θέματακια που τράβηξα. Ως τότε ας αρκεστούμε στα μαμούνια που επισκέπτονται το μπαλκόνι.

xylocopa violacea ξυλομέλισσα

Είχα γράψει και παλιότερα για το ρυγχόσπερμο και είχα πει ότι δεν έχει σοβαρό αριθμό επισκέψεων από τις μέλισσες.
xylocopa violacea
Φέτος θα αλλάξω γνώμη και θα πω ότι γίνεται χαμός. Ξυλοκόπες κίτρινες από τη γύρη, πεταλούδες, σφήκες Megascolia maculata flavifrons Fabricius (mammoth wasp)(ευχαριστώ τον Σπύρο για την ταυτοποίηση), έντομα που δεν έχω ιδέα τι είναι και φυσικά μέλισσες.
Megascolia maculata flavifrons Fabricius (mammoth wasp)
mammoth wasp, Megascolia maculata flavifrons
πεταλούδα, butterfly
Το φυτό στο μπαλκόνι μου είναι στα φόρτε του για κάποιο λόγο, όπως αντίστοιχα κι αλλά ρυγχόσπερμα που παρατηρούσα σε σπίτια φίλων σε εντελώς άσχετες περιοχές.
insect
insect
bee
Written By

Beekeeper

Greek beekeeper