Τον Άυγουστο λοιπόν (πόσο μακρινός μου φαινεται ο Αύγουστος!), μεταξύ άλλων πήγα και στη Σκύρο. Δεν είχα ξαναπάει. Εκτος όμως από το οτι ήταν όμορφο νησί και περασα πολύ καλά, ειχε και μελισσοκομικό ενδιαφέρον. Θα το αναπτύξω λίγο τις επόμενες μέρες.
Προς το παρόν αρκούμαι στους ηλίανθους.

Εχει πολλούς ηλίανθους στη Σκύρο. Βρίσκεσαι λοιπον αναμεσα σε ηλίανθους, μετα απο ενα δροσερό μπανάκι, με την καινούρια μηχανή στο χερι, με τον ήλιο να χαμηλώνει και να δίνει ωραια χρώματα και με μελισσες και βομβίνους να πεφτουν με τα μουτρα στα λουλουδια. Α! και εισαι και μελισσοκόμος – μελισσοφίλος -μελισσοεραστής – μελισσοκαμένος ή ότι άλλο σε φωνάζουν κατα καιρούς.
Ε, δεν παίζει.. σε τετοιες συνθηκες αρχιζεις να φωτογραφίζεις μανιωδώς.

BOMBUS

Bombus terrestris

 

ilianthos
βομβίνοι σαν το δαχτυλο μου!

βομβίνοι σαν το δαχτυλο μου!

Ενδιαφέρον είχε οτι το σημείο δεν ηταν πολυσύχναστο. Ο κυριος που ειχε το γειτονικό ταβερνάκι με “φρεσκοκατεψυγμένο” ψάρι ειχε προβληματιστεί. Βλεπεις η λήψη μου πηρε ώρα και οι ηλίανθοι ηταν κοντα στην τουαλέτα του μαγαζιού λίγο πιο απόμερα. Ενας τύπος τωρα με φωτογραφική μηχανη εξω απο τις τουαλέτες για περίπου 20 λεπτα ηταν ύποπτος. Αυτή όμως ειναι μια απο τις μαγίες στη φωτογραφία
1. να μην βαλεις την τουαλέτα στο κάδρο
2. να μη φας ξυλο απο κανέναν, γιατι λίγοι καταλαβαίνουν τι πραγματικά κάνεις

Με την ευκαιρία, να πω ότι οι ηλιανθοι  ειναι ενα πολύ χρήσιμο μελισσοκομικό φυτό. Το τεραστιο και ανθεκτικό ανθος τους προμηθεύει με γύρη τα μελίσσια τις καυτές μέρες του καλοκαιριού.

Εργάτριες γεματες απο την πολυτιμη γύρη

Εργάτριες γεματες απο την πολυτιμη γύρη

Έρχονται κι άλλα για τι Σκύρο

υ.γ. ωραιο εντομο ο βομβίνος!

Written By

Beekeeper

Greek beekeeper