Καμιά φορά στον εξοπλισμό υπάρχει και αστοχία υλικών. Κάποιες κυψέλες μπορεί να “ανοίξουν” σε περίεργα σημεία, παράλληλα με τα νερά του ξύλου. Καλό είναι κι αν ακόμα τις μπαλώσεις να μην τις εμπιστευτείς τρελά για μεταφορές. Ένα από τα πλεονεκτήματα του σταθερού μελισσοκομείου είναι ότι μπορείς να φτάσεις τη συντήρηση των χαλασμένων κυψελών στα άκρα, χωρίς το άγχος ότι θα σου διαλυθούν σε μια μεταφορά.

 

Παλιά, φθαρμένη, μελισσοκομική κυψέλη

Παλιά, φθαρμένη, μελισσοκομική κυψέλη

 

Λίγο πριονίδι από τον μαραγκό γείτονα, ανακατεμένο με ατλακόλ...

Λίγο πριονίδι (δυστυχώς με μερικά κοματάκια φορμαικα οπότε η τελική πάστα είχε ατέλειες ) από τον μαραγκό γείτονα, ανακατεμένο με ατλακόλ…

Παλιά, φθαρμένη, μελισσοκομική κυψέλη

Παλιά, φθαρμένη, μελισσοκομική κυψέλη

Ένα πρόχειρο βάψιμο και είμαστε έτοιμοι. Δεν ξεχνάμε, στη διαδικασία δεν πασαλείβουμε απλά τα κενά… πρέπει να μπει και μέγκενη μέχρι να στεγνώσει το μείγμα ώστε να μείνουν όλα στη θέση τους!

"επισκευασμένη" κυψέλη

“επισκευασμένη” κυψέλη

iifpu: IMG_1816, 2441

Written By

Beekeeper

Greek beekeeper