Ο κήπος γύρω από το γραφείο είναι τεράστιος και γεμάτος φυτά. Από λεβάντες μέχρι πυράκανθους και από κυπαρισάκια μέχρι πλατάνια. (Όταν κάποτε γίνουν μεγάλα δέντρα και αν είμαστε ακόμα εδώ θα είναι ακόμα πιο ωραία.)

Τσιντόνια, cydonia japonica

Τσιντόνια, cydonia japonica

bee

(Τσιντόνια, cydonia japonica)

Έχει πλάκα, γιατί κάθε εποχή του χρόνου ανθίζει και από κάτι και όταν βγαίνουμε για διάλειμμα ή κάνα τσιγάρο (δεν καπνίζω, αλλά κάνω παρέα σε φίλους με κακές συνήθειες) πάντα βλέπεις μέλισσες να βόσκουν. Αυτές τις μέρες το ενδιαφέρον μου έχει κερδίσει αυτό το φυτό που κλασικά δεν ξέρω τι είναι. Φυλλοβόλο, που μόλις έσκασε μερικά κόκκινα λουλουδάκια στα οποία οι μέλισσες της γειτονιάς, με κατακίτρινες φάτσες απο τη γύρη, κάνουν πάρτι.

2

(Τσιντόνια, cydonia japonica)

Έχουμε ακόμα χειμώνα μπροστά αλλά μερικές μέρες θυμίζουν άνοιξη 🙂

update 30 λεπτά μετά την αναρτηση: (για αυτο μου αρέσει το internet) μετά απο την χρησιμότατη και εκγυρότατη ενημέρωση απο τον αγαπητό Αθ. Γ. Μιχαηλίδη και ένα γρήγορο search στο https://www.bestgarden.gr/ μάθαμε οτι το φυτό είναι το:

Τσιντόνια , cydonia japonica. Φυλλοβόλος θάμνος ύψους έως 2,5 μέτρα. Ανθίζει Ιανουάριο – Φεβρουάριο, με εντυπωσιακά κόκκινα ή πορτοκαλοκόκκινα άνθη, πριν από το φύλλωμα και δίνει κιτρινοπράσινους καρπούς το φθινόπωρο . Είναι πολύ ανθεκτικό φυτό στο κρύο και προτιμάει δροσερά εδάφη.

Ευχαριστώ 🙂

cydonia_japonica

(Τσιντόνια, cydonia japonica)

(Τσιντόνια, cydonia japonica)

(Τσιντόνια, cydonia japonica)

piifpu: (12022010 IMG_9535)

Written By

Beekeeper

Greek beekeeper