Κάθε χρόνο διοργανώνεται στην Ισπανία ένας διεθνής διαγωνισμός “μελισσοκομικής φωτογραφίας”. Το site δε γεμίζει και πολύ το μάτι. αλλά σαν concept έχει πλάκα κι ενδιαφέρον.
Πέρσι συμμετείχα για πρώτη φορά, μετά από παρότρυνση της κ.Κατερίνας Καρατάσου (κτηνίατρος στην Ο.Μ.Σ.Ε.)

Διαγωνισμός μελισσοκομικής φωτογραφίας

Διαγωνισμός μελισσοκομικής φωτογραφίας

Έστειλα φωτογραφίες στην κατηγορία ρεπορτάζ, από τον καύσωνα στις 21 Αυγούστου 2007. Τότε μια κερήθρα με μέλι έλιωσε από τη ζέστη και προκάλεσε ένα τσουναμι από μέλι μέσα στην κυψέλη πνίγοντας αρκετές μέλισσες.

σχετικά link: https://www.bees.gr/archives/269 και https://www.bees.gr/archives/272

bees

bees in honey

Αργότερα μέσα στο χρόνο, μου έστειλαν τον κατάλογο με τις πιο ενδιαφέρουσες φωτογραφίες.

Διαγωνισμός μελισσοκομικής φωτογραφίας

Διαγωνισμός μελισσοκομικής φωτογραφίας

Η  συμμετοχή μου ήταν μέσα, παρατήρησα όμως οτι τα θέματα που τους άρεσαν ήταν πιο ανθρωποκεντρικά κι ετσι για το 2010  έστειλα μερικές φωτογραφίες από μια επιθεώρηση που είχαμε κάνει με τον φίλο μου Λάμπρο, το καλοκαίρι του 2007 στα μελίσσια του στη Σκύρο.  Δεν έκανα τίποτα ιδιαίτερο στο διαγωνισμό, αλλά η συμμέτοχη είναι που έχει το ενδιαφέρον αφού και μόνο με αυτή γίνεσαι παραλήπτης ενός καλοτυπωμένου καταλόγου με τις καλύτερες συμμέτοχες κι ετσι αποκτάς ένα πολύ ενδιαφέρον φωτογραφικό άλμπουμ. Απ όσο γνωρίζω και ο Θεοδόσης είχε συμμετάσχει παλιότερα. Για όσους ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή για του χρόνου το site είναι αυτό . Εδώ μπορούν να δουν και τις φετινές φωτογραφίες που κέρδισαν https://www.aulaapicolazuqueca.com/  καθώς και να κατεβάσουν το pdf με τις φωτογραφίες των παλιότερων καταλόγων.

υ.γ. Επειδή η φωτογραφίες στο μελισσοκομείο του Λάμπρου είναι τραβηγμένες με μια Nikon 8400 coolpix με σταθερό φακό 24 – 85mm, μου έχουν μπει τρελές φυτιλίες (και εκτος ΔΝΤ θα το κάνω πιστεύω πριν την άνοιξη, που θα είμαστε στο φόρτε μας) να αγόράσω έναν ευρυγώνιο φακό για την canon…. θα δείξει.

Written By

Beekeeper

Greek beekeeper