Δεν θα μπορούσα να φανταστώ ποτέ ότι θα είμαι κάποτε σε ένα μελίσσι και θα ακούω την Dolores O’Riordan να τραγουδάει ζωντανά… Συνέβη όμως κι αυτό  🙂

Eχτές λοιπόν έπρεπε να πάω στην Ερέτρια να πάρω ένα μελίσσι. Ο λόγος? Δυο μελίσσια είχα στην άκρη του οικόπεδου. Το ενα το μετέφερα από εκει Παρασκευή (και) 13 Απριλιου 2007, σπάζοντας το σε δυο παραφυαδες. Μαλιστα συνέβησαν τοτε πράγματα για τα οποία δεν έχω γράψει ακόμα γιατί με σόκαραν ελαφρά εως πολύ και δεν ξέρω πως αισθάνομαι για αυτά.

Κάνοντας τοτε κάποιους λαθος χειρισμούς, έμαθα ότι από κάποιον αριθμό τσιμπημάτων και πάνω, είσαι δεν είσαι αλλεργικός, τα πράγματα ειναι πάρα πολυ σοβαρά και οτι δεν ειναι δύσκολο να πεθάνεις στο μελίσσι. Άλλη φορα ομως αυτά, με πιο ψύχραιμη σκέψη και όχι εν θερμώ.

Aυτη ειναι η πορτα της "Dolores" σημερα το πρωι, μετα που την ψεκασα με λιγο δροσερό νερό.

Aυτη ειναι η πορτα της “Dolores” σημερα το πρωι, μετα που την ψεκασα με λιγο δροσερό νερό.

Το θέμα ήταν ότι τα δυο μελίσσια στην άκρη του οικόπεδου θα ενοχλούσαν το σπιτι που χτίστηκε κολλητά και δεν είχα όρεξη για τέτοιες τριβές. Μετέφερα λοιπόν χτες το διώροφο που είχε ξεμείνει εκεί και ησυχάσαμε. Το μελίσσι έφτασε στον Yμηττό κατά τις 11:30 χτες. Ωραίο μέρος διάλεξα πάλι. Κοψομεσιαστήκαμε, σκοτάδια, πέτρες και ζεστη τρελή! Τα καταφέραμε πάντως .

Όμως σε όλη τη μεταφορά στο βουνο, ακουγόταν η Dolores να τραγουδα… τόσο καθαρά που έλεγα οτι θα είναι στο θέατρο βράχων στο Βύρωνα. Ηταν ομως στο λυκαβητο!

Τώρα τι ακουστική μπορεί να υπάρχει, τι ρόλο να παίζει η άπνοια και η ζέστη, τι άλλο φταει δεν ξερω. Ο Λυκαβηττός ακουγόταν τόσο τέλεια στο σημείο που όταν άνοιξα πια την πόρτα της νεοφερμένης κυψέληςς για να βγουν οι μέλισσες, έμεινα λίγη ώρα ακόμα, για να ακούσω το τέλος του Dreams.  Δεν περίμενα να πει τραγούδια των cranberies η Dolores, διαφορετικά ισως να πήγαινα και στη συναυλία  🙂

Έτσι δεν έχω παρά να αγαπήσω αυτό το κομμάτι ακόμα πιο πολύ, αλλά και να ονομάσω την νεοφερμένη κυψέλη Dolores. Αστεία, αστεία.. αυτή ήταν-είναι, ένα από τα πρώτα μου μελίσσια.

Aυτη ειναι η θέα του Λυκαβηττου απο το μελισοκομείο…
Dolores O'Riordan

Dolores O’Riordan

Written By

Beekeeper

Greek beekeeper