Κι ενώ η άνοιξη προχωρά και οι μελισσοκομικές δουλειές τρέχουν, εγώ είχα την έμπνευση να ξανοίξω κάτι τρελές δουλειές και στο σπίτι. Έτσι πήγα στο αποθηκάκι της ταράτσα που είναι σε μαύρα χάλια, κακοποιημένο όσο δεν πάει από την αταξία μου και την αταξία του πατέρα μου, αλλά και από την τραγική μας συνήθεια να μην πετάμε τίποτα και αποφάσισα να βάλω τάξη.

Σχεδόν έβγαλα τα πάντα έξω και τα ξαναέβαλα σε νέες θέσεις. Και σα να μην έφτανε αυτό, αποφάσισα να χάσω κι άλλο χρόνο για να γράψω και στο blog. Όπως παλιότερα έτσι και τώρα, κάνω δουλειές άσχετες στο σπίτι και πάλι σε μελισσοκομικά θέματα πέφτω…

hivetool μελισσοκομιά εργαλεία - εξοπλισμός

εσωτερικό καπάκι κυψέλης

 

Όπως είναι λογικό στο αποθηκάκι βρήκα και ξεχασμένα, μελισσοκομικά εργαλεία του πατέρα μου. Τα ίδια τα ράφια, ήταν εσωτερικά καπάκια από τις παλιές κυψέλες του πατέρα. Είναι γενικότερη συνήθεια να κάνουμε ράφια από παλιές  κυψέλες σε αυτή την οικογένεια. Τα σημάδια της πρόπολης στα ανοίγματα για την τροφοδοσία είναι ακόμα εκεί, 30 χρόνια μετά.

hivetool μελισσοκομιά εργαλεία - εξοπλισμός

Βρήκα όμως και ένα παλιό μελισσοκομικό κουτί, του πατέρα μου, παρόμοιο με ένα που είχα κι εγώ, για τη μεταφορά μελισσοκομικών εργαλείων από και προς το μελισσοκομείο. Το κουτί είναι σε άθλια κατάσταση από τον χρόνο, μου θύμισε ότι το παλιό δικό μου έχει εξελιχθεί κατά πολύ σε σχέση με το πως ήταν και πρέπει να γράψω και γιαυτό σύντομα.

 

Μέσα στο κουτί, υπήρχε κι ένας αυτοσχέδιος ξύλινος τροφοδότης πλαίσιο, που παρά τα 30+ χρόνια του, μοιάζει ακόμα στεγανός.

βασίλισσα σφήκα

βασίλισσα σφήκα

Και ενώ βίδωνα τα νέα ράφια, ακούω ενα βαρβάτο μζζζζζ στην κοντινή λάμπα και τσιμπάω μέσα σε ένα άδειο βαζάκι μια βασίλισσα σφήκα, την οποία φιλάω και ταίζω μέχρι να βρω ευκαιρία να τη φωτογραφίσω. Μετά θα την “σχολάσω” γιατί αν βγει στη φύση θα γίνει μάνα μια νέας αποικίας σφηκών που θα καταδυναστεύσουν και φέτος τις μελισσούλες μου.

ιμγ5811 header 001 15/4/2015 +

Written By

Beekeeper

Greek beekeeper