Για τα οφέλη της μελισσοκομικής ζυγαριάς, έχω γράψει παλιότερα. Φέτος με την μεταφορά κάποιων κυψελών στις πορτοκαλιές του Άργους, η συσκευή αποδείχθηκε εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για μια ακόμα φορά, αφού μας ενημέρωνε καθημερινά για το βάρος των κυψελών και μπορούσαμε να προγραμματίσουμε εξ αποστάσεως τις επόμενες κινήσεις μας.

Κανένα παράπονο δεν έχω, ειδικά με τη συγκεκριμένη και τη συνιστώ ανεπιφύλακτα. Όσο ζεις όμως  μαθαίνεις και να τι έμαθα μετά την τελευταία χρήση της συσκευής.

Όταν τελειώνεις με τις δουλειές σου και τη μεταφέρεις πίσω στην έδρα σου, την λύνεις επιτόπου. Δεν την βάζεις συναρμολογημένη στο αυτοκίνητο σου!

Ο λόγος παραπάνω από εμφανής στην ακόλουθη φωτογραφία. Αυτοί που με ξέρουν καλύτερα, ξέρουν ότι δεν είμαι ο πιο τακτικός άνθρωπος του κόσμου.  Επίσης ξέρουν ότι η άποψη μου είναι πως ότι πληρώσεις πρέπει να το χαρείς  χωρίς μιζέριες και συστολές κι έτσι δεν με νοιάζει αν το αυτοκίνητο μου είναι βρώμικο ή γρατσουνισμένο, γιατί το πήρα για να το χαρώ όχι για να το δείχνω.

Έτσι αφού δεν υπάρχει διαθέσιμο επαγγελματικό όχημα, το οικογενειακό ενίοτε μετατρέπεται σε φορτηγό όλων των ειδών.

Αποτέλεσμα του συνδυασμού των παραπάνω, της αταξίας δηλαδή και της μη προβλεπόμενης χρήσης είναι το αυτοκίνητο να βρωμά και να ζέχνει. Αυτό με κυνηγά από παλιά, σε κάθε μοντέλο οχήματος που πέρασε από τα χέρια μου. Όμως ο τελευταίος επισκέπτης ξεπέρασε κάθε πρόσφατη φαντασία μου και δημιούργησε νέες, χειρότερες.

 σκορπιός Mesobuthus gibbosus

σκορπιός Mesobuthus gibbosus

Στο άνοιγμα του πυθμένα της ζυγαριάς μπήκε ένας σκορπιός  Mesobuthus gibbosus και έκανε μια διαδρομή από το Άργος μέχρι την Αθήνα. Επειδή ήμουν κουρασμένος δεν άδειασα τελείως το αυτοκίνητο και η ζυγαριά έμεινε  όλη την Παρασκευή στο αυτοκίνητο. Και το Σάββατο. Και την Κυριακή Τη Δευτέρα λοιπόν αποφάσισα ότι πρέπει να την αποσυναρμολογήσω γιατί συνέχιζε να μου στέλνει άχρηστα sms κάθε μέρα στις 20:00 με το βάρος της και την υγρασία στο πορτμπαγκαζ…

Ανοίγω λοιπόν το αυτοκίνητο και λύνω τη ζυγαριά καταμεσής του δρόμου, γιατί θέλω απλά να αποσυνδέσω την μπαταρία. Δεν θα τη μεταφέρω γιατί έχω έναν εντονότατο πονοκέφαλο. Κι εκεί βλέπεις πόσο σχετικά είναι όλα, γιατί όταν την έλυσα το σοκ ήταν τόσο που ξέχασα τον πονοκέφαλο. Διπλα στην μπαταρία ο σκορπιός… Στην αρχή δυσκολεύτηκα να καταλάβω τι συμβαίνει, μετά «διόρθωσα» το πρόβλημα. Οι σκορπιοί στους οποίους είμαι συνηθισμένος εγώ είναι διαφορετικών διαστάσεων, πολλοί μικρότεροι και λιγότερο τρομακτικοί. Η ειδοποιός διαφορά βρίσκεται στις δαγκάνες οι οποίες είναι λεπτοκαμομένες και φαίνονται αδύναμες (όπως και είναι)

Η φύση τα έχει όλα σοφά φτιαγμένα. Ο σκορπιός που δεν έχει ισχυρό κεντρί  έχει μικρότερες δαγκάνες. Αυτός που δεν είναι προικισμένος με δυνατό δηλητήριο έχει χοντρές μυώδεις δαγκάνες για να ισοσταθμίζει τη αδυναμία. Έτσι τουλάχιστον οπτικά, αυτός που δεν είναι και τόσο ψαρωτικός είναι ο πιο «επικίνδυνος».

Σκορπίος στη Φωκίδα

Σκορπίος στη Φωκίδα με πολύ δυνατές δαγκάνες αναλογικά με τον Mesobuthus gibbosus

σκορπιός Mesobuthus gibbosus, το μέγεθος της δαγκάνας, αντίστροφα ανάλογο των ικανοτήτων του

σκορπιός Mesobuthus gibbosus, το μέγεθος της δαγκάνας, αντίστροφα ανάλογο των ικανοτήτων του

σκορπιός Mesobuthus gibbosus

σκορπιός Mesobuthus gibbosus

Το αστείο, αν υπάρχει, είναι ότι κατά τις μεταφορές έλεγα στον Μανώλη να προσέχει τι σηκώνει γιατί μπορεί να είναι από κάτω ο Λαφιάτης (ο οποίος παρεμπίπτοντος δεν είναι δηλητηριώδης). Μέσα στην πλάκα δηλαδή είχα την αγωνία ότι μπορεί να υπάρχει κάτι ζωντανό κάτω από τις κυψέλες όπως συχνά συμβαίνει. Το να είναι μέσα στη ζυγαριά όμως, είναι κάτι που δεν το «ζύγισα» Αυτό που είναι τρομακτικό είναι τι εξέλιξη θα μπορούσε να έχει για τους συνεπιβάτες μου ένα πιθανό τετατετ με τον επι τέσσερις μέρες λαθρεπιβάτη ή πολύ περισσότερο αν στην ζυγαρά είχε μπει πχ ένα φίδι και μάλιστα όχι Λαφιάτης.

Ποτέ λοιπόν στο εξής δεν θα ξαναμπεί στο αυτοκίνητο αντικείμενο που έχει βγει από το μελισσοκομείο αν δεν εξεταστεί εξονυχιστικά και ίσως ποτέ στο εξής δεν θα μπει στο αυτοκίνητο μου κάποιος που διάβασε το σημερινό post

σκορπιός Mesobuthus gibbosus

σκορπιός Mesobuthus gibbosus

 

piifpu: DSC01725 3866

Written By

Beekeeper

Greek beekeeper