26 Δεκεμβρίου και σήμερα ήταν η μοναδική ευκαιρία μετά από πάρα πολύ καιρό, να πάω στην Ερέτρια, στα λιγοστά μελίσσια που υπάρχουν εκεί. Περίμενα να ζήσω δράματα καθώς η ζυγαριά τους, έχει κατακάποιον τρόπο σταθεροποιηθεί. Είναι η πρώτη χρονιά που χρησιμοποιώ τη ζυγαριά και δεν εκτιμώ ακόμα καλά τα μηνύματα της. Μετά απο μια εντυπωσιακή κατρακύλα, η σταθεροποίηση αυτή με έκανε να πιστεψω ότι το συγκεκριμένο μελίσσι δεν είχε πλέον κάτι ζωντανό μέσα του, αλλά τελικά τα πράγματα είναι αρκετά καλά.

MΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΑ ΦΥΤΑ: ΟΞΑΛΙΔΑ, OXALIS PES-CAPRAE Η OXALIS CERUNA

MΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΑ ΦΥΤΑ: ΟΞΑΛΙΔΑ, OXALIS PES-CAPRAE Η OXALIS CERUNA

Σε μια ηλιόλουστη μέρα λοιπόν, με το κοντομάνικο (βλέπεις άναψα και λίγο από τις δουλειές) και τη μηχανή “άνα χείρας”, έβγαλα και μερικές φωτογραφίες τα φυτά της περιοχής.

Άλλα έχουν λογική για την εποχή ανθοφορία, άλλα είναι κάνα δυο μήνες πιο βιαστικά από τη φύση και άλλα δεν θα τα περιγράψω εγώ αλλά οι εικόνες.

26 12 2015

και εκτός από το Θυμάρι (!) thymus voulgaris είναι και το Satureja thymbra L. που ανήκει στην ίδια οικογένεια…

Αυτά συνέβαιναν στα θυμάρια, ενώ σαφώς την τιμητική του είχε το δενδρολίβανο, το οποίο ανθίζει καθ όλη τη διάρκεια του χειμώνα και του φθινωπόρου, δίνοντας νέκταρ και γύρη, πράγμα που το καθιστά ένα σπουδαίο μελίσσοκομικό φυτό.

δενδρολίβανο

δενδρολίβανο

 

Πιο μαζεμένα αλλά σε ανάπτυξη, είδα την λαντάνα (για την οποία έχω γράψει και παλιότερα) και το mercurialis annua κάποιο Chenopodium update: 22/2/2016


Κατά τα άλλα καλά Χριστούγεννά και σε λίγο αλλάζει κι ο χρόνος…

Written By

Beekeeper

Greek beekeeper