Τον Ιούλιο του 17 γνώρισα δια ζώσης επιτέλους, τον Nίκολας (Honey Fingers), έναν πολυτάλαντο και πολυπράγμωνα συμπαθή Αυστραλό από του οποίου τις ιδιότητες θα κρατήσω δύο για σήμερα:

Aυτή του καλλιτέχνη και αυτή του μελισσοκόμου. Ο Νίκολας υλοποίησε τότε ένα καλλιτεχνικό project, το οποίο συνδυάστηκε με κάποια event και προκειμένου να υλοποιηθεί έπρεπε να κάνει χρήση πραγματικών μελισσών.

Αυτό που ουσιαστικά έκανε ήταν να προτρέπει με συγκεκριμένες τεχνικές τις μέλισσες, να χτίζουν ότι θέλουν αυτές εκεί όμως που θέλει αυτός. Έτσι φωτογραφίες αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και σπασμένα αγάλματα συμπληρώθηκαν από τις μέλισσες με έναν ιδιαίτερο τρόπο.

honeyfingers Greece July 2017

honeyfingers Greece July 2017

Για την υλοποίηση του project έγινε χρήση του μελισσοκομείου το Μανώλη και του Νίκου, ενώ εγώ είχα την τύχη να τον δω εν δράση μια δυο φορές και να παρακολουθήσω το τελικό event που μεταξύ άλλων παρουσιάστηκε και το έργο του.

Την ανάμνηση όλων αυτών ξύπνησε μια ανάλογη συνάντηση για ένα νέο project, με φίλους του Νίκολας, κι έγινε αφορμή να γνωρίσω πάλι πολύ ενδιαφέροντες ανθρώπους αυτή τη φορά από την Νέα Υόρκη αλλά και την Ελλάδα. (Σύντομα κοντά σας :))

honeyfingers Greece July 2017

honeyfingers Greece July 2017

Σε αμιγώς μελισσοκομική σκοπιά, αυτό που είχε τρομερό ενδιαφέρον στην επίσκεψη του Νίκολας, ήταν τα μέτρα ασφαλείας που παίρνει σε οικολογικό επίπεδο η Αυστραλία. Ο Νίκολας δεν είχε φέρει τη στολή του ή τα εργαλεία του ερχόμενος στην Ελλάδα, γιατί απλά δεν θα μπορούσε να τα επιστρέψει στη χώρα του λόγο της επιβεβλημένης καραντίνας, ούτε όμως και τα έργα που έκανε εδώ αφού αυτά περιλάμβαναν κερί μέλισσας!

honeyfingers Greece July 2017

honeyfingers Greece July 2017

Ακόμα και τα παπούτσια που φορούσε στο Ελληνικό μελισσοκομείο θα έπρεπε να είναι 100% διασφαλισμένο ότι δεν έχουν επιμολυνθεί από κάτι, πριν επιστρέψουν στην χώρα.

Από καλλιτεχνική άποψη, όλα αυτά έχουν πάντα ενδιαφέρον και ανοίγουν το μυαλό σε πολλά επίπεδα 🙂

piifpu: 4027

Written By

Beekeeper

Greek beekeeper